Breaking news

PNL neagă faptul că Aspazia Cojocaru, cea care l-a repus în funcție pe Băsescu, intră în partid

loading...

Aspazia Cojocaru, judecătoarea care în 2012 l-a repus în funcție pe Băsescu, după ce acesta fusese demis prin vot la referendum, de 7,4 milioane de români, vrea să se înscrie în PNL.

aspazia cojocaru - pnlLa aproape un an de când și-a încheiat mandatul de judecător de la Curtea Constituțională a României, Aspazia Cojocaru se plictisește acasă și s-a gândit să intre în politică. Culmea, ar vrea fix în PNL.

Vicepreședintele PNL Botoșani, Florin Turcanu, a declarat că în urma unei discuții cu Aspazia Cojocaru, aceasta i-a spus că vrea să devină membră a PNL.

Însă purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora neagă faptul că judecătoarea s-ar fi înscris în partid: Doamna Aspazia Cojocaru nu  a devenit membru al Partidului Naţional Liberal și niciodată nu a fost discutată în cadrul conducerii Partidului Național Liberal o eventuală apartenență a ei la PNL. Prin urmare, în acest moment nu are sens să discutăm situaţii viitoare, ipotetice. 

Aspazia Cojocaru a ocupat timp de nouă ani, în perioada 2004 – 2013, postul de judecător al Curții Constituționale a României. Deși a fost numită în această funcție, prin votul Camerei Deputaților, cu susținerea PSD, Aspazia Cojocaru a întors rapid „armele” în favoarea lui Traian Băsescu. În vara lui 2012, votul ei a fost decisiv pentru validarea referendumului de demitere a lui Băsescu, deși 7,4 milioane de români nu-l mai doreau la Cotroceni. Aspazia Cojocaru l-a ținuit, practic, pe Traian Băsescu în fotoliul de președinte.

Aspazia și-a motivat votul din CCR privind invalidarea referendumului prin faptul că nu vrea să facă pușcărie.

Aspazia Cojocaru a fost condamnată, înainte de 1989, la un an și jumătate de închisoare pentru falsificare și implicare într-o rețea infractională. Concret, judecătoarea fusese acuzată că – alături de unchiul ei, Vasile Fodor – conferențiar la Facultatea de Drept din București și secretar al comisiei de admitere – și de alte rude ale sale în fraudarea examenelor de admitere. Dosarul a fost soluționat cu pedepse de până la 13 ani de închisoare.

Aspazia Cojozaru nu executat însă nicio zi de pușcărie, ea beneficiind de un decret de grațiere a pedepselor de până la 3 ani, semnat de Nicolae Ceaușescu. Surprinzător, și unchiul ei, condamnat la 13 ani, a fost amnistiat atunci de Ceaușescu printr-un decret individual.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata