Breaking news

PNL fuzionează prin absorbție cu Partidul Popular

loading...

PNL se ”întărește” prin fuziunea cu un partid de care nu a auzit nimeni. Delegația Permanentă a PNL a decis vineri, fuziunea prin absorbție cu Partidul Popular.

crin antonescu - pnl -ppPartidul Național Liberal și Partidul Popular au constatat că împărtășesc aceeași viziune cu privire la dezvoltarea durabilă a României pe baza unor principii liberale și pun pe primul plan interesul național, proprietatea privată și dialogul social. Anunțul privind fuziunea a fost făcut vineri de Crin Antonescu, președintele Partidului Național Liberal.

Delegația Permanentă a PNL a votat fuziunea prin absorbție cu Partidul Popular condus de domnul președinte Caraș, un partid de dreapta, un partid al cărui program e concentrat în special în zona agricolă, zootehnică. Este un partid de fermieri, un partid care vine nu doar să întărească rândurile noastre, dar vine să întărească și această componentă, această preocupare a PNL pentru ca zona agricolă și zootehnică de dezvoltare a României pe următorii ani să capete cu adevărat o prioritate“, a spus Antonescu, într-o conferință de presă.

Potrivit lui Antonescu, liderul Partidului Popular, Costel Caraș, va avea în PNL funcția de vicepreședinte la nivel național. Caraș a spus că fermierii doresc să vină cu o componentă agricolă foarte puternică în programul “creionat” de PNL.

Am obținut în negocierea din protocol 41 de funcții de vicepreședinți la nivel județean și am decis că aceste funcții vor fi ocupate nu prin numire de la București, ci fermierii vor face alegeri în fiecare județ. Se vor întâlni la nivel de sat, de comună, vor desemna delegați, vor merge la județ unde vom fi și noi, cei de la centru, și împreună vom decide care este cel mai bun gospodar, cel mai bun agricultor capabil să reprezinte la nivel județean agricultura și nevoile agricultorilor“, a spus Caraș.

Partidul Național Liberal și Partidul Popular consideră că împreună pot sprijini agricultura, domeniu care are mare nevoie de politici liberale, iar acesta reprezintă fundamentul fuziunii pe care am realizat-o.

Urmare a fuziunii, 30.000 — 40.000 de membri ai Partidului Popular vor trece în rândul PNL.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata