Breaking news

PNL a rupt USL. Miniștrii au demisionat din Guvernul Ponta

loading...

USL s-a rupt în mod oficial marți seară. Crin Antonescu a anunțat marți seară că decizia PNL este de a ieși de la Guvernare și că alianța nu mai există.

usl - taxeDupă două săptămâni de scandal, discuții aprinse și declarații belicoase, USL a decedat. Crin Antonescu a anunțat în direct, marți seară, decesul Uniunii Social Liberale.

”E o decizie care s-a luat cu un vot covârșitor, dar este o decizie care nu s-a luat ușor.  Este o decizie pe care nu mi-am dorit-o, este o decizie pe care am încercat să o evităm, nu prin negocieri, târguri, tergiversări și amânări, ci prin căutarea tuturor posibilităților, tuturor șanselor de a spera că în formula Uniunii Social Liberale, împreună cu partenerii cu care ne-am angajat în fața alegătorilor și am primit de la alegători un vot atât de important, se poate continua. Se poate continua nu cu ei sau ei cu noi, ci se poate continua pe calea angajamentelor pe care noi le-am făcut pentru că toată alianța politică pe care noi am construit-o, toată alianța politică pe care noi am dus-o trei ani și iată exact trei ani și douăzeci de zile a avut un sens atâta vreme cât măcar am putut spera că obiectivele, principiile, lucrurile pe care le-am promis oamenilor, foarte simplu sus, sunt urmărite și că avem cu toții intenția de a le atinge.  Nu mai avem niciuna din aceste speranțe și ca atare mi s-a părut onest, mi s-a părut cinstit să nu prelungim un festival de ipocrizie, să nu prelungim o nesfârșită aruncare de responsabilitate de la unii la ceilalți și să avem noi curajul să constatăm ceea ce este categoric adevărat din perspectiva noastră și anume că Uniunea Social Liberală nu mai există pentru că nu mai avea sens să existe, pentru că nu mai urmăream cu toții obiectivele angajate. În chip practic, prin încălcare repetată și flagrantă ajunsă la un prag inacceptabil a unor elemente ale înțelegerii politice la alcătuirea Guvernului de către primul-ministru Victor Ponta, Partidul Național Liberal a decis să pună capăt unei crize prelungite artificial de către primul-ministru, domnul Victor Ponta, vreme de două săptămâni, să nu accepte o prelungire păguboasă de încă 45 de zile, să ia act cu luciditate și cu demnitate de decizia care a fost la primul-ministru și ca atare să decidă retragerea miniștrilor săi din acest cabinet, împreună cu demisia tuturor demnitarilor politici ai Partidului Național Liberal și am în vedere aici toți secretarii de stat, toți șefii de agenții, poziții asimilate cu secretarii de stat și deci cu caracter politic.”, a spus Crin Antonescu.

După ce a anunțat că PNL rupe USL și iese de la Guvernare, Crin Antonescu i-a cerut demisia lui Victor Ponta din funcția de premier al României pe motiv că a ajuns în această funcție prin proiectul alianței.

A doua decizie este, şi în consecinţa primeia, este de a solicita, de a cere demisia domnului Victor Ponta din funcţia de prim-ministru. Domnul Victor Ponta a primit mandatul şi după aceea investitura ca prim-ministru în fruntea unui guvern al Uniunii Social Liberale, din care şi noi făceam parte, în urma unui vot al cetăţenilor României, un vot copleşitor, majoritar, o alianţă politică din care şi noi făceam partea, un program politic la care aveam şi noi contribuţia noastră. Din punctul acesta de vedere, reacţia firească în urma retragerii miniştrilor liberali, adică a aproape jumătate din Guvern, reacţia firească a domnului Ponta, din punct de vedere politic, reacţie uzuală într-o democraţie trebuie să fie, din punctul nostru de vedere, demisia domniei sale”, a mai spus liderul PNL.

Antonescu a spus că cel mai probabil, Ponta nu își va da demisia iar PNL va rămâne în Opoziție. Liderul PNL a spus că toți membrii partidului își vor da demisiile din toate funcțiile deținute în cadrul structurilor guvernamentale.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    CE MA BUCUUUURRRRRR !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata