Breaking news

Petru Luhan: Băsescu suspendat mai ușor decât un primar de comună

loading...

Eurodeputatul PDL, Petru Luhan spune că din cauza abuzului USL, Traian Băsescu va putea fi suspendat din funcție chiar mai lejer decât un primar de comună.

Evenimentele din ultimele 24 de ore provocate de USL pentru construirea cadrului ideal de suspendare a Președintelui României au atins cote maxime prin reducerea atribuțiilor Curții Constituționale.

”Abuzul de putere generat de USL conduce la o anomalie legislativă – Președintele României poate fi suspendat mai ușor decât un primar de comună”, spune Petru Luhan.

Astfel, Luhan spune că: prin scoaterea din schemă a CCR, singura autoritate care are dreptul sa judece constituționalitatea suspendării Președintelui, Traian Băsescu poate fi demis mai ușor decât un primar de comună. Cel din urmă, conform legii administrației publice locale (215/2001) poate fi suspendat doar dacă încalcă legea iar o instanță judecătorească dă acest verdict oficial. Prin urmare, prin eforturile USL de a destabiliza statutul de drept al României de dragul unei mize politice, Președintele de țară ales de milioane de cetățeni este mult mai vulnerabil legislativ decât primarul de comună, ales de câteva mii de cetățeni.

 

loading...
2 Comentarii
  1. Liviu spune

    Pupincurist infect !!! ABUZ DE PUTERE A FACUT PORCUL DE bASESCU SI AI LUI !!! USL ne scapa de ciuma portocalie !

  2. Liviu spune

    Decizia de suspendare a presedintelui nu este a Parlamentului ci a cetatenilor prin referendum.
    Cand votul cetatenilor va fi unul favorabil suspendarii presedintelui nimic din ceea ce se intampla acum nu o sa mai conteze!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata