Breaking news

Parlamentul face o nouă comisie care va ancheta pământul cumpărat de fiica lui Băsescu

loading...

Traian Băsescu este încolțit din toate părțile. După ce luni, Senatul a aprobat înființarea unei subcomisii care să ancheteze activitatea CEC Bank, marți, premierul Victor Ponta a anunţat înființarea unei noi comisii parlamentare care să ancheteze terenul familiei Băsescu.

ponta - basescuPSD îi pregătește lui Băsescu, o comisie parlamentară de anchetă. PNL spune că nu știe de așa ceva.

Anunțul a fost făcut marți, de premierul Ponta, după ce și-a angajat răspunderea în Parlament pe legea descentralizării.

„Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze întreaga afacere Călăraşi, în care preşedintele nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale. Această comisie va reliefa toate datele şi le va prezinta Parlamentului şi chiar instituţiilor statului”, a spus Ponta.

Numai că liderii PNL erau picați din lună și habar nu aveau de comisie.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, pentru Mediafax, imediat după anunţul premierului Victor Ponta că nici el, nici Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali, nu au fost întrebaţi pe tema înfiinţării comisiei de anchetă.

Scutaru a mai precizat că nici liderul PNL Crin Antonescu nu a avut o discuţie pe această temă cu premierul Victor Ponta. Ulterior, premierul Victor Ponta le-a transmis jurnaliştilor prezenţi la Palatul Parlamentului că a vorbit la telefon cu Crin Antonescu, iar acesta şi-a dat acordul pentru noua comisie.

Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, a cumpărat un teren agricol de 291 de hectare în comuna Nana din judeţul Călăraşi. Terenul a fost cumpărat cu ajutorul creditului de un milion de euro luat de la CEC Bank.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata