Breaking news

Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat din Parlament ca să devină europarlamentari

loading...

Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat din Parlamentul României pentru a ocupa în Parlamentul European locul lui Cristian Buşoi şi al Ramonei Mănescu.

eduard hellvig si ovidiu silaghiOvidiu Silaghi devine europarlamentar și fentează astfel DNA care a cerut aviz Parlamentului, pentru anchetarea sa în dosarul privind o presupusă șpagă de 200.000 de euro primită de la omul de afaceri Nelu Iordache.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu a declarat că: Este o demisie care vine din motive de imposibilitate de a ocupa două funcţii în acelaşi timp. Nu are legătură demisia lui Silaghi cu dosarul în care este cercetat.

Dacă Ovidiu Silaghi nu şi-ar fi dat demisia, începând de azi Comisia Juridică ar fi urmat să înceapă dezbaterea solicitării procurorilor de începere a urmăririi penale, care apoi să ajungă în plen.

Acum că Silaghi a demisionat din Parlament, cererea procurorilor de începere a urmăririi penale în cazul său va ajunge la Preşedintele României, Traian Băsescu.

Aceasta este procedura legală în cazul foştilor miniştri, acuzaţi de fapte petrecute în exerciţiul funcţiei de ministru, şi care nu mai sunt deputaţi sau senatori.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata