Breaking news

Ordonanța care dă voie primarilor să-și schimbe partidul, publicată în Monitorul Oficial

loading...

Ordonanța de urgență a probată joia trecută de Guvernul Ponta, care dă voie aleșilor locali să-și schimbe partidul fără să își piardă mandatul, a fost publicată în Monitorul Oficial.

guvernul ponta - primariPrimarii, consilierii locali, județeni și președinții de Consilii Județene pot migra în voie de la un partid la altul, timp de 45 de zile, fără să își piardă mandatul.

Ordonanța care legalizează traseismul aleșilor locali, a fost publicată marți, în Monitorul Oficial.

Proiectul de ordonanță de urgență prevede ca timp de 45 de zile, aleșii locali, fie ei primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și/sau județeni, să poată să plece la alt partid fără să își piardă mandatul.

Premierul Victor Ponta a precizat că îşi asumă Ordonanţa de Urgenţă privind traseismul politic al aleșilor locali.

”Trebuie să deblocăm activitatea administraţiei locale şi să facem şi un pic de dreptate. Toţi primarii din 2012 au fost aleşi cu USL, avându-i alături pe Ponta şi Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga şi Iohannis”, a spus Victor Ponta înainte de începutul ședinței de Guvern.

Băsescu a spus că face un apel la Guvern şi la “responsabilitate” să nu emită ordonanţa de urgenţă referitoare la “transferul primarilor” şi a cerut Avocatului Poporului, pe care l-a acuzat de “sabotarea democraţiei” să o atace la CC dacă ordonanţa va fi aprobată.

Ambasada SUA se declara joi, îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă care va permite aleşilor locali ca în termen de zece zile să îşi poată alege partidul din care fac parte fără a-şi pierde mandatul.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata