Breaking news

Nicolăescu îi solicită premierului să scoată coplata din sănătate

loading...

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu i-a trimis premierului Emil Boc, o scrisoare deschisă în care îi cere sprijinul pentru neadoptarea proiectelor de lege referitoare la reglementarea modului de compensare a medicamentelor şi la introducerea operaţiunii de coplată, evitând astfel “un genocid împotriva poporului român”.

EUGEN NICOLAESCU - CONFERINTAPotrivit lui Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, prin schimbarea propusă privind sistemul de compensare va creşte plata efectivă a pacienţilor la reţetele compensate şi de peste zece ori decât în prezent, ceea ce va însemna schimbarea tratamentelor cu medicamente mai ieftine, dar mult mai slabe ca eficienţă terapeutică.

“Nu ştiu cum vă puteţi imagina că în 21 de zile lucrătoare circa 11.000 de medici de familie vor putea consulta şi prescrie 8 milioane de reţete, circa 35 pacienţi pe zi, pentru a le putea oferi oamenilor posibilitatea să-şi cumpere medicamente mai proaste şi mai ieftine decât utilizau în mod normal, cu toate că în multe cazuri asemenea substituiri nu sunt posibile din punct de vedere medical, susţine fostul ministru al Sănătăţii.

El a criticat şi intenţia Guvernului de a mări vârsta de pensionare, reamintind că românii au o speranţă de viaţă redusă în comparaţie cu alţi europeni.
“Dacă se vrea creşterea speranţei de trai este necesar să se finanţeze programe de prevenţie la care oamenii să participe şi nu să le impuneţi achitarea unor sume – coplata – care să-i descurajeze să meargă la medic.

Deputatul liberal îi solicită primului-ministru implicarea “directă şi imediată, responsabilă în a respinge aceste propuneri de acte normative iraţionale şi inumane”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata