Breaking news

Negocierile USD-UDMR, în impas

loading...

Negocierile dintre USD și UDMR, privind o alianță pentru susținerea Guvernului Ponta 3, sunt în impas. Ungurii vor cu orice preț Ministerul Sănătății, iar Ponta nu vrea să-l cedeze.

udmr - guvern pontaUngurii forțează mâna premierului Ponta și cer tot ce le poftește inimioara. Conștienți de faptul că USD are nevoie de voturile lor din Parlament, pentru a învesti noul Guvern Ponta 3, UDMR negociază dur și cere foarte multe pentru a intra la guvernare.

Mărul discordiei pare să fie Ministerul Sănătății, pe care UDMR îl dorește foarte mult pentru Cseke Attila, iar Ponta nu vrea să-l cedeze.

Ungurii au spus că dacă nu vor primi Ministerul Sănătăţii vor cere Ministerul Mediului, însă Rovana Plumb îşi doreşte să-și păstreze funcția în noul guvern.

UDMR vor două ministere, un vicepremier, 7-8 prefecți, plus secretari de stat, legalizarea steagului secuiesc dar și facultăți în limba maghiară.

Ponta are nevoie de 288 de voturi pentru a trece noul Guvern prin Parlament. PNL a anunțat că vor vota împotriva noului Guvern.

Noul Executiv va avea 17 ministere, patru vicepremieri şi patru miniştri delegaţi. Colac peste pupăză, Băsescu a anunțat că este posibil să atace la CCR, decizia Parlamentului de învestire a noului Guvern, pe motiv că Ponta trebuia să vină la Președinte și să ceară un nou mandat întrucât componența Executivului s-ar schimba și la fel și programul de guvernare.

În replică, Ponta spune că este vorba de remaniere și că nu are de ce să vină la Băsescu pentru un nou mandat, întrucât nu a demisionat din funcție.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata