Breaking news

Moțiunea de cenzură va fi votată în Parlament pe 15 iunie

loading...

Moţiunea de cenzură depusă de PSD, va fi citită miercuri, la ora 10.30 şi dezbătută şi votată marţea viitoare, de la ora 10.00, ca urmare a deciziei  Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

MOTIUNEA DE CENZURA - PALATUL PARLAMENTULUIConducerile celor două Camere s-au reunit, marţi, pentru a decide, printre altele, în legătură cu calendarul legat de citirea, dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură depuse, luni, de social-democraţi.

Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, luni, în şedinţa comună în care premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea în numele Guvernului pentru două proiecte de lege prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25 la sută iar pensiile cu 15 la sută.

Moţiunea de cenzură a PSD a fost depusă, luni, la cabinetele preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Documentul a fost semnat de 120 de parlamentari ai PSD şi are titlul “Opriţi genocidul social!”.

În cazul asumării răspunderii de către Guvern, Constituţia prevede că Executivul va fi considerat demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile  de la prezentarea proiectului de lege, a fost votată de majoritatea senatotilor şi deputaţilor. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total  al deputaţilor şi senatorilor.

Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Astfel, pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, ar fi necesare 236 de voturi “pentru”, din totalul de 471 de parlamentari.

Grupul PDL are, la Cameră, 126 de membri (inclusiv Silviu Prigoană, care a demisonat din partid), PSD-PC- 94, PNL – 54, UDMR – 22, Minorităţi – 18, Independenţi – 16, fără apartenenţă la un grup parlamentar – 4.

Grupul PDL are, la Senat, 52 de membri, PSD-PC- 43 (între care şi Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv), PNL – 22, UDMR – 9, Grupul Mixt – 10.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata