Breaking news

Mircea Geoană și-a făcut partid și l-a numit ”România noastră”, adică a lui și a lui Vanghelie

loading...

Dat afară în șuturi din PSD, în noiembrie 2014, Mircea Geoană a anunțat duminică la Romexpo că și-a făcut partid, pe care i-a numit ”România noastră”. Fostului șef al PSD și al Senatului României i s-a alăturat Marian Vanghelie, și el exclus din partid de Ponta.

mircea geoanaPe 1 februarie, Mircea Geoană, prigonit de două ori din PSD, în 2012 și 2014, și-a luat inima în dinți și alături de Vanghelie, au pus de-un partid, partidul lor, ”România noastră”.

Noului proiect i s-au alăturat și parlamentarii Cătălin Croitoru, Florentin Gust, Petre Petrescu, Dumitru Chiriţă, Valer Marian, Oana Niculescu Mizil, Radu Popa și Dan Tătaru.

“După o matură şi serioasă gândire am înţeles că, dacă vrem să dăm o şansă noii stângi, nu putem construi pe o temelie putredă. (…) Cum poate cineva să accepte ca principalul partid al stângii sa fie un partid complet nedemocratic?Sunt mândru de colegii mei cu care suntem astăzi aici şi sunt mândru. O să vedeţi peste câteva săptămâni cum iniţiativa noastră şi proiectul nostru politic pentru un nou proiect social democratic va schimba majoritatea şi va asigura României, a început cu alegerea noului preşedinte şi care cel târziu la începutul lunii martie va însemna şi un nou guvern, şi o nouă majoritate cu o nouă social democraţie care pune o contribuţie importantă la construcţia unui nou proiect de ţară”, a spus Mircea Geoană

Senatorul Mircea Geoană a spus duminică la Romexpo că această iniţiativă va schimba majoritatea în Parlament, iar în luna martie va fi instalat un nou Guvern.

Geoană a spus că propune noul partid în locul “sultanatului politic al lui Victor Ponta”.

Mircea Geoană a spus că preşedintele României vine cu un proiect de ţară “România lucrului bine făcut”, dar nu se poate construi un proiect de ţară numai cu o viziune de dreapta, trebuie şi una de stânga.

“Nu poţi să construieşti un proiect de ţară cu o viziune exclusiv de dreapta, când cel puţin jumătate de ţară are nevoi de stânga. Nu poţi să construieşti un proiect de ţară doar pentru jumătate de ţară, fără parteneri credibili. Proiectul nostru “România noastră” pe care îl aveţi în faţa dumneavoastră şi pe care îl lansăm în dezbatere publică este contribuţia stângii româneşti la acest proiect de ţară, în care încercăm să găsim puncte de complementaritate la ceea ce propune preşedintele, dar şi diferenţieri”, a mai spus Mircea Geoană.

El a enunţat principiile noului proiect al stângii: profesionalism, patriotism, probitate, participare şi progres: Ne vom bate pentru principiile noastre. Vă propun proiectul nostru în locul sultanatului politic promovat de Victor Ponta şi care a acaparat funcţiile din stat şi din guvern. Sunt mulţi parlamentari care vor mai veni. Sultanatul politic al lui Ponta se va încheia în câteva săptămâni.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata