Breaking news

Mircea Diaconu a strâns semnăturile pentru a candida ca independent la europarlamentare

loading...

Actorul Mircea Diaconu, susținut mediatic de Antena 3, a strâns cele 100.000 de semnături necesare pentru a putea candida ca independent la europarlamentare.

mircea diaconu - parlamentul europeanGrație susținerii mediatice a Antena 3, Mircea Diaconu a reușit minunea: să strângă 100.000 de semnături în doar o săptămână. Astfel că poate să își depună candidatura ca independent la europarlamentare.

Dat afară de pe listele PNL, pe motiv că ar fi incompatibil, ca urmare a unei decizii ANI și a Înaltei Curți, Mircea Diaconu a demisionat din PNL și susținut de familie și prieteni, a decis să încerce să candideze ca independent.

Având în spate forța mediatică a Antena 3, și susținerea pe față a vedetelor postului de știri, Mircea Diaconu a primit mii de semnături și din țară. Românii s-au mobilizat pe rețelele de socializare, au descărcat tabelul pentru semnături și au mers la rude și prieteni, cerând susținere pentru Mircea Diaconu.

Comandamentul central de strângere a semnăturilor a fost stabilit la Teatrul Nottara, unde în ultimele zile, zeci de mii de bucureșteni au venit să semneze pentru susținerea lui Mircea Diaconu al europarlamentare.

Odată strânse cele 100.000 de semnături, Mircea Diaconu va merge să le depună la Biroul Electoral central. Însă drumul până la europarlamentare este unul extrem de lung și foarte anevoios. dacă BEC validează candidatura lui Mircea Diaconu, președintele ANI, Horia Georgescu a anunțat că va face plângere penală și va ataca în instanță candidatura lui Mircea Diaconu.

Dacă se va ajunge la judecată și Mircea Diaconu primește undă verde la candidatură și din partea instanței, atunci, independentul actor va putea să își facă campanie electorală pentru a aduna minim 150.000 de voturi ca să fie sigur că intră în Parlamentul European.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata