Breaking news

Mircea Băsescu în atenția presei internaționale

loading...

Potrivit unor informațiimircea-basescu aparute în revista taiwaneză Next, fratele preşedintelui român Traian Băsescu, Mircea Băsescu, este suspectat de reambalarea unei cantităţi de muniţie veche taiwaneză, destinată distrugerii în Bulgaria, şi de vânzarea acesteia către Angola.

Revista Next din Taipei a scris că Mircea Băsescu este suspectat că a asistat la redirecționarea unor arme către grupări din Africa și Orientul Mijlociu, acuzate de terorism. Armele – 1.800 de tone de grenade, fumigene și mine care fuseseră trimise în Bulgaria pentru a fi distruse – ar fi ajuns în mîinile Hezbollahului libanez și ale Frontului pentru eliberarea enclavei Cabinda din Angola. Autoritațile din Taiwan sunt însă rezervate, “Raportul este bazat pe speculații și nu există nici o dovadă care să ii susțină acuzațiile“, a declarat purtătorul de cuvant al Ministerului, Yu Sy-tue. “Oricum, vom analiza acest lucru și vom cere compensații dacă vor exista dovezi care să arate că contractorul nostru a încălcat contractul“.

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat că va demara acţiuni judiciare în cazul în care afirmaţiile presei locale se dovedesc adevărate. Mircea Băsescu respinge acuzaţiile apărute în presa taiwaneză “Sunt aceleaşi chestii spuse de Roşca Stănescu. Literatură science fiction. Ministrul respectiv al Apărării spune că se va face o anchetă dacă se va dovedi că e adevărat. Nu va avea loc. Păi nu s-a dovedit asta? Nu am nicio implicare în această poveste“, a declarat fratele preşedintelui Traian Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata