Breaking news

Ministrul de Externe spune că Băsescu sabotează diplomația României

loading...

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean l-a acuzat joi seară la Realitatea TV, pe Președintele Traian Băsescu, că sabotează diplomația românească.

basescu si corlateanBăsescu este la cuțite cu Ministrul Afacerilor Externe. Titus Corlățean a lansat acuzații extrem de grave la adresa Președintelui României, Traian Băsescu.

Prezent joi seară la emisiunea ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV, Ministrul Corlățean a spus cu subiect și predicat că Băsescu sabotează în mod voit diplomația țării.

Mă lovesc… și o spun pentru prima oară public (…) au fost multe demersuri pe care noi le-am făcut pentru a primi mai rapid ambasadorii acreditați la București și au fost amânați repetat, au fost… Au fost multe solicitări pentru miniștri de Externe importanți, cu greutate, din țări cu greutate unde avem interese politice și economice, am solicitat să fie primiți la Cotroceni și nu au fost primiți și multe alte astfel de chestiuni”, a declarat Titus Corlățean.

Cu privire la declarațiile lui Băsescu privind Unirea cu Moldova, Ministrul de Externe a spus că:  Ceea ce face, și a făcut din când în când, pentru interes personal politic merge împotriva interesului statului român și al românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Acuzele nu se opresc însă aici. Corlățean a mărturistit în cadrul emisiunii că a fost tras la răspundere de consilierii lui Băsescu, pentru declarațiile publice pe care le-a făcut: E bine să se știe și pentru consilierii ăia prezidențiali agitați care au îndrăznit să mă sune pe mine înainte de această emisiune, să mă ia la întrebări de ce fac declarații, de ce nu sunt la Vilnius.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata