Breaking news

Marko Bela vrea să elimine sintagma ”stat național” din Constituția României

loading...

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Uniunea va propune în continuare eliminarea sintagmei referitoare la caracterul de “stat naţional” din Constituţia României.

Marko-Bela2Marko Bela a spus că UDMR rămâne consecventă poziţiei exprimate în legătură cu subiectul eliminării sintagmei referitoare la caracterul de “stat naţional” al României, adăugând că “încet-încet” nici nu-şi mai are rostul această definiţie.

“În ceea ce priveşte statul naţional, cunoaşteţi poziţia noastră, această poziţie nu s-a schimbat, încet-încet nu-şi are rostul această definiţie. Deci noi am propus şi vom propune în continuare eliminarea acestui caracter de stat naţional, nu cel unitar, nu celelalte dispoziţii, deci ne referim la noţiunea de stat naţional. Dar vă spun sincer că eu sunt extrem de sceptic şi nu văd că am putea întruni o majoritate de două treimi sau un consens în legătură cu această modificare. Deci nu văd că în acest moment am putea să avem câştig de cauză, foarte sincer“, a spus Marko Bela.

Parlamentul a adoptat, marţi, cu 4 abţineri, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Comisiei comune de revizuire a Constituţiei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata