Breaking news

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, s-a înscris în Partidul Național Liberal

loading...

Klaus Iohannis, primarul oraşului Sibiu, s-a înscris în PNL. Anunțul a fost făcut public  de către președintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul unei conferințe de presă.

klaus iohannisDupă anunțul privind înscrierea lui Klaus Iohannis în Partidul Național Liberal,   preşedintele PNL Crin Antonescu a spus că va cere Consiliului Naţional Executiv al partidului o derogare de vechime astfel încât primarul Sibiului, să poată candida la o funcţie de conducere în cadrul Congresului partidului.

Este un moment important pentru PNL. Am lansat o invitaţie insistentă de mai multă vreme unui om care a dovedit că şi în România performanţa constantă este posibilă. O personalitate deosebită se alătură PNL”, a declarat Crin Antonescu.

Klaus Iohannis a spus că: Începând de astăzi sunt membru al PNL. Am luat hotărârea de a deveni membru PNL în urma invitației exprimate de domnul președinte Antonescu. Această invitație m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit și rezultatul este cel de astăzi.

Primarul Sibiului a spus că nu se află în stare de incompatibilitate prin înscrierea în PNL, ceea ce ar duce la pierderea mandatului de edit local întrucât Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) din partea căruia a candidat la alegerile locale este o organizaţie şi nu un partid politic.

FDGR nu este partid politic. Nu voi fi în situaţia de incompatibilitate”, a precizat Johannis.

El a adăugat că, în situaţia în care ar candida şi va fi ales într-o funcţie de conducere în PNL, atunci ar putea fi o problemă având în vedere că deţine funcţia de preşedinte al FDGR.

Klaus Iohannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului, fiind membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.

Klaus Iohannis s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.

Iohannis a fost în relaţii bune cu Băsescu şi cu PDL din 2004. Însă înaintea alegerilor locale din 2008, însă, relaţia s-a rupt, după ce Daniel Thelmann, primarul Mediaşului, a plecat din FDGR pentru a candida pe listele PDL, câştigând, de altfel, un nou mandat.

În octombrie 2009, după căderea Guvernului Boc, Klaus Iohannis a fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţi pentru postul de premier, însă Băsescu l-a refuzat și l-a desemnat pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

Crin Antonescu a declarat în cadrul conferinței de presă că Johannis poate fi o soluție viabilă de premier.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata