Breaking news

Kelemen Hunor demisionează din Guvern, dar doar de la 1 august

loading...

Kelemen Hunor a anunțat luni că își dă demisia din Guvernul României, atât din funcția de Ministru al Culturii cât și din cea de vicepremier, dar doar de la 1 august 2014.

kelemen hunorPreședintele UDMR a declarat că în discuția de luni, de la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta l-a informat pe acesta că Uniunea va face după 1 august nominalizarea pentru Ministerul Culturii.

Am avut o întâlnire cu premierul, am spus că de la 1 august mă retrag din Executiv. Până atunci duc treburile curente ale ministerului mai departe și pregătim rectificarea bugetară. După 1 august vom avea o nominalizare pentru funcția de vicepremier și ministru al Culturii”, a afirmat Kelemen.

El a adăugat că l-a informat pe șeful Guvernului și că el va continua să participe la ședințele coaliției de guvernare, alături de ceilalți reprezentanți ai conducerii UDMR — vicepreședintele politic Laszlo Borbely, liderul grupului de la Senat, Marko Bela, și liderul grupului de la Cameră, Mate Andras.

UDMR va rămâne la guvernare, a anunțat vineri președintele Uniunii, Kelemen Hunor, care a precizat că el se va retrage din toate funcțiile deținute în Cabinetul Ponta, ca urmare a poziției Guvernului român privind inițiativa UDMR referitoare la protecția minorităților naționale în cadrul UE.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata