Breaking news

Iohannis anunță că PNL începe racolările în Parlament pentru a intra la Guvernare

loading...
0 2

Klaus Iohannis, președintele ales al României vrea să bage PNL la Guvernare, la fel cum a făcut Băsescu cu PDL. Primarul Sibiului a declarat într-un interviu acordat Reuters, că mai mulți parlamentari nu vor mai susține Guvernul Ponta și că acesta va pica în 2015, iar PNL va veni la Palatul Victoria.

klaus iohannis - brailaDacă în campania electorală atât el cât și liderii ACL susțineau că nu e bine ca PSD să aibă și Guvernul și Președenția, acum, Klaus Iohannis face exact la fel și vrea ca PNL să vină la Guvernare prin demiterea Guvernului Ponta.

Toată lumea vrea să fie tabăra învingătorilor. Deci, este posibil ca în viitoare săptămâni sau luni vom aveam schimbări în Parlament”, a spus în interviul acord Reuters preşedintele PNL.

PSD a reacționat la declarațiile lui Iohannis, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Gabriela Vrânceanu Firea: În legătură cu referirile preşedintelui ales privind o posibilă schimbare a majorităţii parlamentare, afirmăm că majoritatea parlamentară este solidă, aşa cum se poate constată. Iar schimbarea se poate face doar prin măsuri constituţionale, nu în alte moduri, şi nu prin declaraţii la tv.  Aşteptăm planuri de preşedinte al tuturor românilor, nu comentarii de analist politic debutant.

Pentru a putea intra la Guvernare, PNL trebuie să aibă susținerea UDMR, a miniorităților naționale dar și a PP-DD, independenți și să rupă parlamentari din coaliția de guvernare formată din PSD-UNPR-PC.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata