Breaking news

Ioan Ghișe: Frunzăverde și Stănișoară infiltrați de Băsescu în PNL ca să-l distrugă

loading...

Scandal monstru în PNL, după ce Crin Antonescu mută partidul în PPE și vrea să se alieze cu PDL și eventual să fuzioneze cu acesta. Cel mai puternic contestatar este senatorul Ioan Ghișe.

sorin frunzaverde - ioan ghise - mihai stanisoaraLiberalul se opune fuziunii PNL cu PDL și mutarea la PPE. Ioan Ghişe și-a anunțat candidatura la șefia PNL, la congresul din luna iunie, fiind singurul contracandidat al lui Klaus Iohannis.

Ioan Ghișe îl acuză pe Sorin Frunzăverde  că vrea să distrugă PNL. Senatorul spune că Frunzăverde și Mihai Stănișoară au fost infliltrați de Băsescu în PNL ca să distrugă partidul.

Când a venit în aprilie 2012 în partid şi a fost făcut vicepreşedinte la Congres, a spus explicit că intenţionează să facă , împreună cu Crin Antonescu, dreapta în România. El este un fost minitru de apărare a lui Traian Băsescu şi văr cu Blaga, acum stau faţă-n faţă băsiştii care sunt veri. Vărul Frunzăverde cu vărul Blaga, iar lângă stă vărul lui Udrea, mă refer la Predoiu: (…) Acum se vrea unirea dreptei pentru a înghiţi Partidul Naţional Liberal. Noi trebuie să schimbăm linia politică pe care conducerea lui Antonescu şi echipa lui a dus-o până acum, de ambiguitate şi lipsă de onorabilitate“, a declarat Ioan Ghişe la Antena 3.

Crin Antonescu a refuzat să semneze luni, declaraţia PNL anti-Băsescu, la delegaţia permanentă. Luvodic Orban a propus să se semneze o rezoluţie de necolaborare cu preşedintele Traian Băsescu, însă Crin Antonescu nu a fost de acord atunci, motivând că nu este momentul. Aşadar, Antonescu a arătat că nu exclude o colaborare cu preşedintele Traian Băsescu.Vasile Blaga a anunțat miercuri că PDL a aprobat alianța cu PNL. Numai că aşa-zisa unificare a dreptei nu e o iniţiativă generată de scorurile proaste de la europarlamentare, ci pare a fi un plan bine pus la punct în laboratoarele băsiste de multă vreme.

Omul-cheie în acest plan e nimeni altul decât Sorin Frunzăverde, cel care, în martie 2012, demisiona din PDL, unde era prim-vicepreşedinte, pentru a se înscrie în PNL.

La doar câteva luni de la această mişcare, Frunzăverde, despre care mulţi au spus atunci că e pionul lui Traian Băsescu în PNL, a înregistrat la OSIM marca Partidul Naţional Popular Liberal.

Frunzăverde explica atunci că vrea “consolidarea termenilor <liberal> şi <popular> pentru a evita ca dupa alegerile parlamentare să apară noi formaţiuni sau alianţe care să revendice doctrina de dreapta pe scena politică”.

Congresul extraordinar al PNL, în care va fi aleasă noua conducere a partidului, va fi organizat în perioada 28-29 iunie 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata