Breaking news

Senatorul Ioan Ghișe l-a boicotat pe Băsescu în Parlament

loading...

Senatorul PNL, Ioan Ghișe l-a boicotat pe Traian Băsescu, marți în plenul Parlamentului României, unde a luat cuvântul cerând demiterea președintelui.

ioan ghise si basescuÎnainte ca Băsescu să i-a cuvântul și să își susțină discursul în fața Parlamentului, senatorul PNL, Ioan Ghișe a cerut încă odată legislativului să supună la vot cererile sale privind constatarea rezultatului referendumului din 29 iulie 2012, adică să-l demită pe Băsescu.

În ceea ce priveşte Hotărârea nr. 6/2012 a CCR, aceasta trebuie luată în considerare doar în condiţiile art. 3 din Hotărârea nr.34/2012 a Parlamentului. În aceste condiţii Hotărârea CCR nu are putere executorie, deoarece când se afirmă că referendumul ‘Nu este valabil’ este obligatoriu ca Parlamentul să decidă pentru a finaliza procesul referendumului pentru demiterea preşedintelui”, se arată în “Apelul pentru ordine constituţională”, spune senatorul PNL.

Ghișe spune că prin invalidare, Băsescu revine la situația de dinainte de referendum, adică la cea de președinte suspendat. Și că din această postură, revenirea lui Băsescu la Palatul Cotroceni este ilegală și ilegitimă.

Peședintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a refuzat să supună la vot în plen solicitările lui Ioan Ghișe pe motiv că sunt neîntemeiate.

După ce Ioan Ghișe și-a încheiat discursul, Zgonea a supus la vot ordinea de zi, aprobată cu 200 de voturi și unul împotrivă iar Băsescu a fost invitat să își susțină discursul în fața unei săli pe jumătate goală.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    zgonea = sluga lui basescu. RUSINE !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata