Breaking news

Iliescu: Băsescu a încălcat Constituţia, nu avea ce să caute la Congresul unui partid

loading...

Fostul președine al României, Ion Iliescu, a declarat duminică faptul că Băsescu a încălcat sâmbătă Constituţia şi că relaţia pe care acesta o are cu PDL este “nefirească”.

iliescu si basescuIon Iliescu a declarat clar și răspicat faptul că Băsescu nu avea ce să caute la congresul PDL și că declarația de sâmbătă este anticonstituțională.

Totul e la nelocul său în ceea ce a făcut Traian Băsescu – relaţia cu partidul său de suflet este total nefirească. A încălcat Constituţia, nu avea ce să caute la Congresul unui partid.  Este imprudentă o asemenea declaraţie că va construi un nou partid de dreapta. Trebuia să aştepte să îşi încheie mandatul de preşedinte. De pe poziţia de pe care se află este nefirească o asemenea declaraţie”, a delcarat Ion Iliescu pentru Gândul.

 Sâmbătă, Băsescu, a postat un mesaj video pe Facebook în care spunea că își ia adio de la PDL și că își face alt partid, pentru că delegații la congres nu au votat-o pe Udrea.
”Am văzut finalul Convenției PDL. Cred că am fost cinstit cu acest partid, i-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum n-au înțeles să fie democrați mă face să spun acum, definitiv și pentru totdeauna «Adio, Partid Democrat!». Astăzi ne-am despărțit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcției altei soluții de dreapta, cu oameni cinstiți, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestației. Și vreau să știți că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine, vreo bucățică din PDL. PDL a demonstrat că a putut să fițe ținut pe o poziție democratică, atâta timp cât a știut de un lider autoritar. Imediat ce au simțit că pot fi singuri, aripa FSN-istă a partidului a răbufnit iar convenția de astăzi, este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL, noi azi ne-am despărțit definitiv. luați-vă drumul vostru iar eu îl am pe-al meu”, a spus Băsescu pe Facebook.
Ministrul de Interne, Radu Stroe, susţine că este inadmisibil ce a făcut preşedintele Traian Băsescu sâmbătă, legat de Convenţia PDL, el adăugând: “Trebuie să ne gândim din nou la suspendare”.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata