Breaking news

Gyorgy Frunda: Băsescu a încălcat grav Constituția României

loading...

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda a afirmat vineri că Traian Băsescu a încălcat grav și în mod repetat Constituția României.

Frunda susține că pe fond, toţi colegii săi din UDMR sunt de părere că Preşedintele României, Traian Băsescu a încălcat “grav şi repetat” Constituţia, dar că şi unele măsuri ale USL s-au aflat la limita constituţionalităţii.

Suntem convinşi că tot comportamentul preşedintelui Băsescu a fost caracterizat prin nerespectarea Constituţiei, printr-o atitudine autoritară, iar firul roşu care străbate ambele mandate ale preşedintelui este interpretarea aceasta singulară, unipersonală a Constituţiei, fără a ţine cont de realitatea prevederilor actului fundamental al ţării. Pe de altă parte, unele măsuri luate de USL, formale, care au ca finalitate asigurarea acestui demers politic, sunt la limita constituţionalităţii, care ne fac să avem anumite dubii. Pe fond, toţi colegii mei cu care am discutat sunt convinşi că preşedintele a încălcat grav şi repetat Constituţia României”, a declarat Gyorgy Frunda, la RFI.

El consideră că USL a deschis prea multe “fronturi”, adăugând că în politică este greu să se câştige toate.

Cât priveşte revocarea preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, senatorul crede că acest demers se află la limita constituţionalităţii.

Astăzi de la ora 17.00, plenul reunit al Parlamentului va dezbate şi vota solicitarea USL de suspendare din funcţie a Preşedintelui României, Traian Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata