Breaking news

Guvernul vrea relansare economică pe spinarea pensionarilor

loading...

Primul ministru Emil Boc, a anunțat duminică într-o conerință de presă susținută la Palatul Victoria, că decizia de tăiere a pensiilor și a salariilor bugetarilor este răul cel mai mic pentru a nu intra în incapacitate de plăți.

emil_bocEmil Boc a dat vina, pentru situația actuală, pe guvernarea din 2007 și 2008, fix când PD-L nu mai era la guvernare, și pe criza economică bat-o vina care a venit peste România. “Am început să consumăm mai mult decât am produs. Productivitatea a avut evoluţie în jos, salariile şi pensiile, în sus”, a spus Boc, adăugând că în 2009 a fost menţinut deficitul prin plafonarea cheltuielilor.

Premierul a mai spus că s-a ales răul cel mai mic şi că, pe lângă reducerile cu 25% a  salariilor bugetarilor şi cu 15% a pensiilor, se impune recalcularea pensiilor speciale. Emil Boc a mai anunţat că alocaţia copiilor şi indemnizaţia pentru persoanele cu handicap nu vor fi afectate, nici un salariu nu va coborî sub 600 de lei, că se vor plăti datoriile către firme, inclusiv în sectorul medical, şi că vor exista facilităţi pentru societăţile care angajează şomeri.

De asemenea, se vor demara investiţiile începute. Concret, premierul a amintit de continuarea lucrărilor la autostrăzi, 500 de km de drumuri şi 4000 de locuinţe ANL. Premierul a spus că vor continua programele “Rabla”, “Prima casă” şi “Primul siloz”, iar garanţiile guvernamentale vor deveni un instrument pentru susţierea IMM-urilor.

În sfârşit, firmele care vor angaja şomeri nu vor plăti contribuţiile de asigurări sociale pentru primele 6 luni, anunţând cinic că în luna aprilie şomajul a scăzut uşor faţă de luna martie. Combaterea evaziunii fiscale, pentru atragerea de fonduri la buget, va fi, de asemenea, o prioritate, a ministerelor de resort, conform declarațiilor Primului Ministru.

loading...
11 Comentarii
 1. Miel spune

  si se mai mira lumea

 2. Cocoselu spune

  mancalar tata de google

 3. Trafic spune

  vai de capu meu

 4. aleza_emo spune

  nu regret ca am dat de blogul acesta..

 5. SuntPro spune

  deci e clar… se vede pe monitoru liber

 6. Smasher spune

  interesant site… cam putine material

 7. miky0225 spune

  se incarca cam incet… si e pacat

 8. miky0225 spune

  e clar… pai uite

 9. Stropinela spune

  buna treaba

 10. DeveloperuCocoselu spune

  google google unde ma duci ?

 11. roxy spune

  e clar… pai uite

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata