Breaking news

Guvernul Ponta III, votat de Parlament

loading...

Guvernul Ponta III a fost învestit de Parlament, marți, după un circ televizat național, în care Ponta, Antonescu, Blaga, Udrea, Ungureanu, PNL, PSD și UDMR, s-au certat cala ușa cortului.

ponta - hunor - guvernÎnvestire fără emoții în Parlamentul României, pentru Guvernul Ponta III. Noul cabinet format din membrii USD și UDMR, a primit 346 de voturi pentru, astfel că noul Executiv, teoretic, poate să funcționeze, mai ales că decizia Parlamentului a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Este o majoritate foarte clară. Vă spun sincer, nu mă așteptam la o asemenea majoritate”, a comentat premierul Victor Ponta.

Numai că, Băsescu nu vrea să semneze decretele de numire în funcție a noilor miniștri pe motiv că actualul Guvern trebuia să prezinte alt program și nu să și-l asume pe cel al USL.

„Vă rog să nu mă întrebați ce se întâmplă dacă președintele încalcă Constituția”, a declarat Victor Ponta, întrebat de jurnaliști despre un eventual refuz al președintelui de a semna decretele de numire.

Și PDL punte piedici noului Guvern Ponta. Vasile Blaga a anunțat că miercuri, PDL va depune o contestație la CCR, prin care cere respingerea noului Guvern.

 

Premierul Victor Ponta a declarat că speră ca preşedintele Băsescu să accepte noul Guvern, precizând că se află în Parlament în baza articolului 85 din Constituţie privind strict schimbarea compoziţiei politice a Guvernului.

Ponta a mers marți în Parlament pentru un nou vot de încredere după ieșirea PNL de la Guvernare și cooptarea UDMR de către USD.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Mare greseala fir-ar ai dracului sa fie !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata