Breaking news

Boc nu modifică scrisoarea către FMI, sindicaliștii intră în grevă generală

loading...

Ultima rundă de discuții dintre Guvern și sindicate nu a adus nicio schimbare în forma finală a scrisorii către FMI, Guvernul nu vrea să modifice scrisoarea iar drept consecință sindicaliștii vor intra în grevă generală.

bu_guvernSindicatele s-au întâlnit cu prim-ministrul Emil Boc şi miniştrii Vlădescu şi Şeitan pentru a discuta din nou despre măsurile de austeritate pe care Guvernul vrea să şi le asume în Parlament. A fost prima întâlnire a celor două părţi după mitingul organizat, miercuri, în Piaţa Victoriei, transmite realitatea.net.

”Am trecut în revistă opţiunile exprimate de sindicate. Există, în câteva domenii, puncte de vedere total diferite, cum ar fi opţiunea sindicatelor pentru majorarea taxelor şi a Guvernului pentru nemajorarea taxelor şi reducerea cheltuielilor publice”, a spus Emil Boc după discuţia cu sindicatele.

Mihai Şeitan şi Sebastian Vlădescu au primit sarcina de a evalua toate alternativele şi argumentele prezentate de sindicate, urmînd ca miercuri ele să fie prezentate Guvernului. ”Se va face evaluarea măsurilor propuse şi dacă există argumente cu cifre şi fapte se pot analiza”, a precizat şeful Executivului.

De asemenea, premierul a spus că va asculta toate părţile instituţionale implicate, însă ”Guvernul nu poate fi orb şi să nu observe realităţile din faţă”.

”Miercuri, Guvernul va aproba scrisoarea de intenţie către FMI, după care îşi va asuma răspunderea pe un proiect de lege care să pună în aplicare prevederile scrisorii de intenţie”, a mai spus premierul.

De cealaltă parte, sindicatele spun că nu renunţă la luptă. Pe lângă greva generală anunţată, sindicaliştii vor începe demersurile de lobby pentru ca scrisoarea FMI să nu treacă de Parlament.
“Vineri vom da directivă ca să se înceapă demersurile de lobby pe lângă parlamentari, legate de faptul ca în Parlament scrisoare de intenţie să fie respinsă, deorece măsurile propuse de Guvern sunt crude şi inacceptabile pentru populaţie”, a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Sindicaliştii cer micşorarea fondului de salarii în vederea unor eventuale reduceri diferenţiate, în locul reducerii tuturor salariilor cu 25%. De asemenea, ei propun îngheţarea pensiilor anul acesta, în locul micşorării lor cu 15%”.

Sindicaliștii sunt deciși să facă lanț uman în jurul Parlamentului pentru a nu permite accesul în ziua votării scrisorii către FMI.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata