Breaking news

Guvernul nu mai taie pensia și salariul minim

loading...

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că salariile şi pensiile vor fi diminuate de Guvern, fără a scădea sub nivelul salariul minim pe economie de 600 lei, respectiv sub pensia socială minimă garantată de 350 lei, conform mediafax.ro.

emilbocAm decis în Coaliţie să nu fie afectate: salariul minim pe economie, de 600 de lei. Niciun salariu nu va coborî sub 600 de lei. Am decis să nu fie afectată pensia socială minimă garantată de 350 de lei. Nicio pensie nu va coborî sub nivelul de 350 de lei şi această măsura va fi asigurată prin buget. Nu va fi afectat venitul minim garantat, dar el va fi restrâns şi aplicat doar acelor persoane care sunt în nevoi”, a declarat Boc.

De asemenea, liderii Coaliţiei au decis ca indemnizaţia de creştere a copilului să fie diminuată cu 15%, reducere care să fie aplicată temporar, până la reluarea creşterii economice, a anunţat preşedintele UNPR, Marian Sârbu.

Guvernul se va reuni în şedinţă pentru a demara procedura de angajare a răspunderii asupra celor două proiecte de legi privind reducerea cheltuielilor şi reglementarea pensiilor doar după ce documentele vor fi discutate şi avizate în Consiliul Economic şi Social (CES), a anunţat premierul Emil Boc.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru două proiecte de lege, dintre care unul va conţine măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor conform principiului contributivităţii şi reevaluarea pensiilor de invaliditate. Proiectele de lege vor fi transmise Parlamentului după avizul CES.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata