Breaking news

Guvernul Boc la un pas de a fi demis

loading...

Se îngroașă gluma. Mai mulți parlamentari PDL și-au anunțat intenția de a pleca din partid, un senator deja a demisionat, iar parlamentarii UNPR au anunțat că se vor abține de la votul moțiunii de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Boc.

emil_boc_suparatAnunţul UNPR pune în pericol situaţia guvernului în cazul moţiunii de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune în urma asumării răspunderii Guvernului. Fără UNPR, rămân doar 445 de parlamentari care ar urma să îşi exprime votul, transmite Realitatea Tv.

Uniunea Naţională pentru Progresul României nu va vota în favoarea moţiunii de cenzură, dar nici împotriva ei. Vicepreşedintele UNPR, Ioan Munteanu, a declarat la Realitatea FM, că parlamentarii UNPR vor fi prezenţi în sală la votarea moţiunii, dar se vor abţine de la vot.

În prezent, opoziţia are 213 deputaţi şi senatori, iar Puterea 227, fără parlamentarii UNPR.

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a declarat marți,  că, din câte ştie, “aproape 10 independenţi” ar dori să voteze moţiunea de cenzură, acesta fiind un semn că fac “un pas sigur” spre a se reîntoarce în PSD, putând fi reprimiţi de către partid.

Cele 24 de voturi de care mai are nevoie Opoziţia pot veni de oriunde. Schimbările pot veni chiar şi din interiorul PD-L, unde criticile la adresa guvernului nu mai contenesc în ultima vreme. Mai mulţi parlamentari ai PDL au criticat destul de făţiş măsurile de austeritate propuse de Guvern. Daniel Oajdea, deputat de Iaşi, i-a scris chiar o scrisoare deschisă premierului în care îi cerea, printre altele, să nu scadă pensiile.

În Parlament, Opoziţia are 212 deputaţi şi senatori, iar Puterea 255. Ca moţiunea de cenzură să treacă sunt necesare 236 de voturi.

loading...
2 Comentarii
  1. Liviu spune

    Sa speram ca guvernul marioneta BOC o sa faca o data pt totdeauna POC ;)!

  2. Ilie Cristian spune

    Sa fie demis dar si impreuna cu BASESCU!!!!!!Sa se faca alageri anticipate si sa vina o data PRM-ul la conducere sa bage leprele astea in puscarii si cu banii ce ai vor confisca de la ei sa puna economia tarii pe picioare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata