Breaking news

Guvernul Boc în prag de remaniere

loading...

Vicepreședintele PD-L Ioan Oltean a declarat vineri într-o conferință de presă, că după adoptarea msăurilor de austeritate, Guvernul Boc va fi remaniat, pentru că mai mulți miniștrii nu au confirmat.

boc pensiiDupă ce Elena Udrea anunțat prima că se pregătește o remaniere guvernamentală astăzi  Democrat-liberalul Ioan Oltean a confirmat faptul că în maxim o lună guvernul va fi remaniat, dar doar dacă nu va pica la moțiunea de cenzură depusă de PSD în Parlament.

Acum, partidul trebuie să fie unit, nu are voie să se dezbine. A spus-o şi premierul, o spun şi eu acum: imediat după ce se adoptă aceste măsuri va trebui făcută o remaniere guvernamentală. Dar nu acum, nu astăzi, nu mâine, ci după, pentru că sunt mulţi miniştri care nu au confirmat. Nu discutăm acum care, v-am spus, sunt mulţi, e mai puţin important dacă sunt doi sau trei. Vă spun la modul serios: imediat după adoptarea acestor măsuri, premierul va trebui să facă o remaniere şi o va face“, a spus Ioan Oltean, vicepreşedintele PDL, citat de Agerpres.

“Un guvern nou vom avea în 2012. Un guvern înnoit, eu zic că până la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie. Nu ştiu dacă mai suplu, dar înnoit cu certitudine. Mai suplu, poate mai tânăr, mai flexibil”, a mai spus Oltean care a dat şi un exemplu de ministru de care, el personal, ar fi nemulţumit: Mihai Şeitan, care deţine portofoliul Muncii.

Dacă va cădea Guvernul Boc, va fi numit un nou premier, categoric altul decât Emil Boc, care va constitui o nouă formulă guvernamentală, tot a PDL , a declarat Ioan Oltean, răspunzând unei întrebări adresate de un jurnalist care a vrut să afle ce se va întâmpla cu Emil Boc dacă va cădea Guvernul.

PSD pregătește două moțiuni de cenzură pentru că Guvernul va recurge de două ori la procedura angajării răspunderii în Parlament pentru reducerile de pensii şi de salarii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Radu Moldovan, purtător de cuvânt al formaţiunii. Acesta a mai precizat că moţiunile vor fi iniţiate de PSD şi vor avea trei anexe, cu măsurile alternative propuse de PSD, PNL şi, respectiv, PC.

Executivul condus de Emil Boc își va asuma răspunderea în Parlament asupra legilor privind măsurile de austeritate, luni, la ora 16.00 şi ora 17.00.

Elena Udrea a dat primul semnal

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării şi Turismului, declara în urma cu câteva zile în emisiunea “Evenimentele Zilei”, de la B1 TV că nu exclude ideea remanierii.

“Nu se discută acum despre remaniere, dar nu pot să vă spun dacă până la sfârşitul anului nu va fi cazul”, spunea Elena Udrea.

loading...
1 Comentariu
  1. Ilie Cristian spune

    Remaniaz-o pe m….a ..voi habar nu aveti ce inseamna cuvantul asta.Remaniativa conturile magarilor.Cat mai vreti sa furati…stiu ca veti fura si din noul imprumut acordat de FMI …va imprumutati ca sa aveti ce fura.Nu se gaseste unu cu bani sa va asasineze o data si-o data… mama voastra de tatari.Mai rau e ca zeci de generatii vor avea de suferit pentru indatorarea tarii!Romania, treziti-va!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata