Breaking news

Gabriela Vrânceanu Firea a demisionat din PSD ca urmare a scandalului cu PNL din Ilfov

loading...

Senatorul PSD Gabriela Firea și-a dat demisia din PSD, ca urmare a deciziei PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov. Politicianul critică faptul că niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor.

gabriela vranceanu fireaDecizie radicală a senatorului PSD, Gabriela Vrânceanu Firea. Fostul jurnalist a decis să își dea demisia din toate funcțiile deținute în partid, nemulțumită fiind de poziția liderilor PSD cu privire la scandalul din Ilfov din sânul USL.

Începând cu data de astăzi, 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate funcțiile deținute în cadrul PSD, respectiv vicepreședinte la nivel național și președinte al organizației județene Ilfov, precum și din calitatea de membru al partidului. Am luat această hotărâre după 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea în plan local cu PDL, reacționând la conflictul din USL Ilfov prin promovarea președintelui PNL Ilfov în funcția de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp în care niciun lider al PSD nu a luat poziție față de aceast demers flagrant de rupere a USL”, scrie Gabi Firea pe blogul personal.

Senatorul spune că a recurs la demisie întrucât nu a putut să accepte această alianță PNL -PDL în Ilfov, și să tacă așa cum ia fost sugerat: În ciuda îndemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta această situație, pentru că așa e în politică, nu pot să asist pasivă la încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL și pentru care am fost votați de oameni în 2012. Nu există nicio justificare credibilă pentru a accepta ca la nivelul județului Ilfov Uniunea Social Liberală să fie extinsă de la 4 la 6 partide, respectiv cârdășia PNL-PDL-PPDD la care se adaugă, de formă, PSD, UNPR și PC. După cum nu este admisibil ca primăriile ”neprietene” să fie lăsate fără fonduri, iar PDL să dețină un post de vicepreședinte al Consiliului Județean în detrimentul PSD.

Gabi Firea mai precizează în mesajul de pe blogul personal că este dezamăgită de unii lideri USL care se pare că au altă agendă decât cea oficială și că nu i-a cerut nimeni demisia: Constat cu amărăciune că a fi consecventă unor idei și principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decât pe respect reciproc și pe respectarea cu strictețe a documentelor acestei alianțe, m-a transformat în ținta atacurilor și ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. Am promis, cu toții, în campania electorală că vom face dreptate până la capăt, dar se pare că nu avem toți aceeași reprezentare a ideii de dreptate. Dacă sunt lideri ai USL care au o agendă politică diferită de cea asumată oficial, este problema lor, eu însă nu pot fi părtașă la niciun fel de scenarii oculte, cu sau fară știrea mea. Am pornit pe acest drum cu convingerea că voi putea să fac un alt fel de politică, și u renunț la acest obiectiv. Voi activa în continuare ca senator independent, și mă voi implica cu toată puterea în rezolvarea problemelor cetățenilor din colegiul pe care îl reprezint și pentru ideile generoase cuprinse în programul politic prin care USL a câștigat alegerile în 2012. Mentionez ca aceasta este decizia mea ferma si unilaterala si nu mi-a cerut nimeni din partid sa-mi dau demisia. Dimpotrivă!

Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD,  a spus că înţelege supărarea Gabrielei Firea, care nu e singulară în PSD, dar a menţionat că aceasta ar fi trebuit să se supere pe PNL, nu pe PSD și speră ca senatorul să revină asupra deciziei: Este regretabilă decizia Gabrielei Firea, un coleg de partid pe care eu îl apreciez şi pe care mă bazam şi ne bazam cu toţii în lupta în principal cu regimul lui Traina Băsescu. Este adevărat că e o luptă pe care liberalii în ultimul timp nu au prea mai dus-o la fel de convingător şi îi înţeleg supărarea domnei Firea care nu este, cum am mai spus, singulară în PSD. Eu sunt convins că va reveni doamna Firea asupra deciziei. Are toate susţinerea PSD şi noi cu toţii i-am apreciat şi îi apreciem activitatea. Îi înţelegem supărarea, dar suntem suprinşi de radicalitatea deciziei. Tot timpul ne-a avut alături şi ne are alături. Nu trebuia să se supere aşa tare pe PSD. Pe PNL înţelegem de ce e supărată.

Tot scandalul a pornit după ce PNL Ilfov a făcut în Consiliul Judeţean alianţă cu PDL, iar liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a afirmat, la RTV, că a făcut acest lucru pentru a putea duce la îndeplinire proiecte cu care s-a angajat în faţa electoratului, în condiţiile în care majoritatea cu PSD nu mai funcţiona.

Firea a declarat ulterior că are în vedere iniţierea la nivelul USL Ilfov, respectiv între organizaţiile PSD şi PNL, un pact de neagresiune, după modelul pactului de la Botoşani.

Crin Antonescu, a anunţat, joi, că la nivelul conducerii partidului s-a luat decizia desemnării lui Marian Petrache, vicepreşedinte al PNL, în calitate de coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare, alături de Eduard Hellvig şi Rareş Mănescu.

Firea declara, joi, că prin promovarea liderului organizaţiei PNL Ilfov, Marian Petrache, drept coordonator al campaniei partidului pentru europarlamentare, se demonstrează că nu există intenţia aderării la pactul de neagresiune propus de social-democraţi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata