Breaking news

Gabriela Szabo a pierdut alegerile pentru un post de deputat

loading...

Gabriela Szabo, actualul Ministru al Tineretului și Sportului a pierdut, duminică, alegerile pentru un mandant de deputat într-un Colegiu uninominal din județul Ilfov.

gabriela szabo - mtsGabriela Szabo a candidat din partea alianței PSD-UNPR-PC, pentru un post de deputat la alegerile parlamentare parțiale în județul Ilfov. Ministrul Tineretului și Sportului a fost învinsă de Andrei Daniel Gheorghe, candidat din partea PNL.

Gabi Szabo a obținut 30,5% din voturi, în timp ce Andrei Daniel Gheorghe a adunat 50,1% din voturi.

În timpul campaniei electorale, Gabriela Szabo a beneficiat de sprijinul senatoarei Gabrielei Vrânceanu Firea și al soțului său, primarul Florin Pandele.

Premierul Victor Ponta a acuzat duminică seară, la Sinteza Zilei de la Antena 3, că liberalii, prin intermediul lui Marian Petrache au fraudat votul în Ilfov, cu plimbarea a 20.000 de turiști care au votat.

Ponta a spus luni faptul că alianța electorală PSD-UNPR-PC a reușit să câștige la alegerile parlamentare parțiale în colegii din “zone care nu erau ale PSD”, dar și-a arătat dezamăgirea pentru faptul că Gabriela Szabo, candidatul alianței în colegiul din Ilfov, nu și-a câștigat mandatul.

Am câștigat șapte din cele opt colegii parțiale. (…) Singurul colegiu în care am pierdut — dar eu cred că nu am pierdut, cred că e totuși o victorie morală măcar — în colegiul de la Ilfov, acolo unde ne-am bătut cu un baron. Domnul Antonescu acum, ca și domnul Băsescu, are lupta cu baronii. Ați văzut ce înseamnă un baron, domnul Petrache, cu băiat de primar, cu milioane, contra Gabriela Szabo. Dar restul colegiilor le-am câștigat în zone care nu erau ale PSD. (…) Șapte mandate, șapte parlamentari în plus contează pentru majoritatea din Parlament“, a declarat Ponta, la Parlament.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata