Breaking news

Eugen Nicolăescu cercetat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

loading...

EUGEN NICOLAESCUFostul Ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu, a intrat în atenția Agenției Naționale de Integritate pentru fals în declarațiile de avere. Nicolăescu se află la al treilea mandat succesiv de deputat, iar în perioada 2005 – 2008 a deţinut şi funcţia de ministru al Sănătăţii. Tocmai pentru această perioadă in care a fost ministru al Sănătății există neconcordanțe în declarațiile sale de avere.

În urma verificărilor efectuate de inspectori ANI şi a analizării informaţiilor şi documentelor primite de la instituţiile competente, pentru anii fiscali 2005 – 2008, a rezultat că Eugen Nicolăescu a deţinut, în perioada de referinţă, conturi bancare la BCR, Raiffeisen Bank şi Bancpost.  De asemenea, s-a constatat că, în urma rulajelor debitoare şi creditoare, în perioada 30 octombrie – 15 decembrie 2008, în contul deschis la BCR pe numele lui Eugen Nicolăescu a fost depusă suma totală de 174.200 de lei.

Conform extraselor de cont, s-a constatat faptul că suma de 174.200 de lei a fost integral utilizată pentru “plata de bunuri promoţionale (pelerine, saci de rafie, pungi, servicii de publicitate în ziar, cărţi vizită, cărţi poştale, căciuli, fulare etc.)”, mai arată ANI.

În declaraţia de avere din 3 iunie 2009, Eugen Nicolăescu nu a menţionat sumele rulate prin contul bancar deschis pe numele său la BCR.  Agenţia Naţională de Integritate a sesizat astăzi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie  să facă cercetările necesare pentru a stabili vinovăția sau nevinovăția lui Eugen Nicolăescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata