Breaking news

Ecaterina Andronescu a câştigat procesul cu ANI și poate candida la europarlamentare

loading...

Ecaterina Andronescu a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, și poate candida fără probleme pentru un mandat de europarlamentar pe listele PSD.

ecaterina andronescuSenatorul PSD, Ecaterina Andronescu a câștigat, miercuri, definitiv, procesul cu ANI, în care era acuzată de incompatibilitare și poate candida la europarlamentare.

În luna iunie 2011, Agenţia Naţională de Integritate preciza că Ecaterina Andronescu a fost în incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, funcţiile de senator şi rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti. ANI preciza atunci că Andronescu era rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti din 2004 şi senator din 19 decembrie 2008, fiind şi vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

După ce în 3 aprilie 2012, Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de anulare a raportului ANI, Ecaterina Andronescu a făcut recurs, în iulie 2012, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Azi, Înalta Curte a admis recursul Ecaterinei Andronache şi a anulat raportul de evaluare al ANI privind incompatibilitatea. Decizia Curții Supreme este definitivă și irevocabilă.

Ecaterina Andronescu mai are un dosar pe rolul instanțelor, tot cu ANi, în care este acuzată de faptul că în timpul mandatului acesteia de ministru al Educaţiei, a fost şi manager în cadrul unui proiect POSDRU, funcţie în baza căreia a încasat aproape 40.000 de lei.

În mai 2012, Ecaterina Andronescu a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul cu Agenţia Naţională de Integritate privind conflictul de interese. ANI a declarat recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care se va judeca la instanţa supremă, în 2 aprilie 2014.

Ecaterina Andronescu, actualmente senator PSD, candidează pentru Parlamentul European, fiind a doua pe lista de europarlamentare a PSD, după Corina Crețu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata