Breaking news

EBA a divorțat de PDL, s-a în scris în PMP și nu mai candidează la europarlamentare

loading...

Elena Băsescu a anunțat luni că a demisionat din PDL, că s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară și că nu mai candidează pentru încă un mandat de europarlamentar deși avea 100.000 de semnături pentru cursa electorală ca independent.

elena basescu - pmpEBA nu mai vrea să fie europarlamentar. Fata lu tata nu mai merge la Bruxelles din 25 mai, în Parlamentul European. Elena Băsescu a decis să nu accepte oferta PMP de a fi inclusă pe lista cu candidații la europarlamentare.

“Deşi am numărul de semnături, nu voi candida, pentru că nu doresc să iau unul, două sau trei procente din scorul PMP. Doresc ca acest proiect lansat de tatăl meu să reuşească să dea, în 2016, premierul. Poziţionarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora.“, a spus Elena Băsescu.
EBA a explicat că unul dintre motivele pentru care nu a dorit să mai candideze ca independent este legat de birocraţia de la Bruxelles. După care a lansat un atac dur la adresa lui Theodor Stolojan, precizând că acuzațiile formulate de acesta la adresa ei, sunt jenante.
Ceea ce spune domnul Stolojan este de-a dreptul jenant. Dânsul, ca şi şef de delegaţie, putea cumva să mă ajute să devin membru plin într-o comisie mult mai devreme, însă dânsul, aşa cum l-aţi auzit, spune că este îngrijorat de ceea ce vine după generaţia dânsului. Adică, în loc să se retragă la pensie, îşi mai doreşte un loc călduţ în Parlamentul European, alături de cine îi este dânsului foarte bine, aţi văzut în presa de cancan“, a comentat fiica preşedintelui, în conferinţa de presă a PMP.
Elena Băsescu a precizat că, în momentul în care cineva ajunge la Parlamentul European ca şi independent, durează doi ani şi jumătate până când acesta este primit ca membru plin într-o comisie şi i se alocă un raport.
“Exact asta am păţit şi eu în 2009, pentru că este o procedură foarte complicată”, a spus ea, adăugând că nu a avut multe rapoarte, dar a avut suficiente, în jur de opt.   
După ce a făcut o remarcă ironică la adresa lui Mircea Diaconu, Elena Băsescu a propus chiar să îi ofere semnăturile strânse.
Domnul Mircea Diaconu stă căţărat pe Antene, în faţa Teatrului Nottara, încercând să strângă semnăturile. Dacă doreşte să interpreteze rolul EBa în campania pentru europarlamentare, 2009, o să îi ofer semnăturile mele. I le trimitem“, a spus Elena Băsescu.
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că îi pare foarte rău că Elena Băsescu şi Cristian Preda au plecat din PDL, “care a făcut foarte mult pentru dânşii”, menţionând că, în cinci ani, Elena Băsescu nu a fost niciodată raportor al PE, iar Preda doar o dată.
 
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata