Breaking news

Directorii de agenții demiși, dacă nu combat evaziunea fiscală

loading...

Emil Boc a cerut miniştrilor implicaţi în comitetul interministerial împotriva evaziunii fiscale, să îi schimbe “fără somaţie” pe şefii structurilor din subordine care nu acţionează împotriva evazioniştilor.

emilbocSolicitarea a fost formulată în reuniunea de sâmbătă, de la Guvern, a comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, din care fac parte reprezentanţi ai ministerelor Finanţelor, Internelor, Justiţiei, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Parchetului General.

La începutul şedinţei, în faţa jurnaliştilor, premierul a susţinut un scurt discurs în care a arătat că orice leu în plus colectat din combaterea evaziunii fiscale este utilizat pentru investiţii, salarii şi pensii şi că nu este normal să reduci salarii şi pensii, dar să nu intervii împotriva evaziunii.

Nu poţi cere oamenilor reduceri de salarii şi pensii şi să accepţi în continuare evaziunea. Evazioniştii nu plătesc pensii şi dacă autorităţile nu îşi fac datoria, înseamnă că statul este pus în pericol. Vă cer să-i schimbaţi fără somaţie pe cei care nu aplică programul Guvernului împotriva evaziunii fiscale, nu avem timp să mângâiem pe creştet. Cine nu aplică programul Guvernului pleacă“, a spus Boc miniştrilor, în faţa presei.

El a cerut ca proiectul legislativ al Guvernului de combatere a evaziunii fiscale să fie definitivat până miercuri şi să fie urmat de măsuri organizatorice ferme de aplicare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata