Breaking news

Dan Voiculescu a depus la Senat o cerere de suspendare a lui Băsescu

loading...

Preşedintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a cerut conducerii Senatului să discute oportunitatea începerii procedurilor premergătoare suspendării preşedintelui Traian Băsescu.

danvoiculescuSenatorul Dan Voiculescu a depus cererea la senat pe 1 iulie, el motivându-și gestul prin faptul că preşedintele Băsescu promovează măsuri anti-sociale şi ilegale.

Din păcate, abdicând de la prevederile art.80 din Constituţie, care îi conferă rolul de mediator între puterile statului, precum şi între stat şi societate, Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi-a asumat, de facto, poziţia de principal conducător al puterii executive şi a iniţiat şi a promovat măsuri anti-sociale şi ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor, declarată neconstituţională  de către Curtea Constituţională a României în şedinţa din data de 24 iunie 2010. Prin acel demers, Preşedintele României s-a plasat premeditat în conflict cu societatea românească, a transformat Preşedinţia într-un supra-guvern şi i-a privat pe cetăţenii români de o instituţie-mediator, capabilă să negocieze un acord între Guvern şi societate. Pe scurt, Preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia“, spune Voiculescu.

Propunerea lui Voiculescu va fi luată în discuţie la reunirea Biroului Permanent, în luna septembrie.

Conform Constituţiei României, preşedintele României poate fi suspendat în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei. Preşedintele poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale.

Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Conform celui mai recent sondaj de opinie realizat de IPP, 65% dintre români ar vota pentru demiterea lui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie în 2007, fiind primul președinte din istorie suspendat de Parlament. Comisia parlamentară care a întocmit raportul privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu în anul 2007 a fost condusă de Dan Voiculescu.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Super !!! RESPECT DAN VOICULESCU 😉 Jos cu marinarul betiv … daca nu s-a reusit in 2007 , MACAR ACUM TREBUIE SA SE POATA FACE CEVA 😉

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata