Breaking news

Dan Șova s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în PSD

loading...

Senatorul Dan Șova a anunțat miercuri, după ce Senatul a respins cererea DNA, cu privire la arestarea lui, că a luat decizia de a se autosuspenda din toate funcțiile deținute în cadrul Partidului Social Democrat.

dan.sovaDupă ce a scăpat de arestul preventiv, Dan Șova, proaspăt reprimit în PSD, anunță că se autosuspendă din toate funcțiile deținute în partid.

În urma evenimentelor din ultimele zile, am luat decizia de a mă autosuspenda din toate funcțiile deținute în cadrul Partidului Social Democrat. După cum am afirmat și astăzi în plenul Senatului României, îmi susțin pe deplin nevinovăția și consider că decizia de astăzi, a colegilor senatori, îmi va permite să mă apăr în fața judecătorilor, așa cum se cuvine, dacă dosarul va ajunge la instanță. Direcția Națională Anticorupție are toate mijloacele necesare pentru a putea finaliza cercetările în dosarul în cauză și pentru a lua o decizie finală cu privire la acesta. Am deplină încredere în Justiția din România. Consider că și colegii parlamentari au arătat prin votul de astăzi că un proces se desfășoară în instanță. Justiția nu se efectuează prin arestări, ci prin judecata și deciziile judecătorilor”, a declarat Dan Șova.

Plenul Senatului României a respins miercuri, cererea DNA în cazul lui Dan Șova, pe motiv că nu s-a întrunit votul majorității senatorilor.

Din totalul de 168 de senatori, la vot au venit 151, iar dintre aceștia 79 au fost pentru arestare, iar 67 împotrivă, în timp ce 5 voturi au fost anulate.

În timp ce regulamentul Parlamentului prevede faptul că în aceste situații cererile DNA se iau cu votul majorității senatorilor, CCR spune că deciziile se adoptă cu votul majorității senatorilor prezenți la ședința de plen.

După regulamentul Parlamentului, invocat de Senat, care este în contradicție cu decizia CCR, 85 dintre senatori ari fi trebuit să voteze pentru arestare și atunci cererea era aprobată.

Astfel că rugămintea lui Dan Șova, la adresa colegilor senatori, a avut efect, mai ales după ce senatoarea Jipa de la UNPR l-a miruit cu Mir de la Mormântul Sfânt.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata