Breaking news

Dan Motreanu: Zgonea minte în ceea ce priveşte Regulamentul şedinţelor comune

loading...

Scandal între PNL și PSD, din cauza amânării citirii în Parlament, a textului moțiunii de cenzură inițiată de liberali. Dan Motreanu l-a acuzat luni, pe Valeriu Zgonea că minte când vine vorba de interpretarea regulamentelor parlamentare.

valeriu zgoneaPSD a tras de timp pentru a amâna citirea și dezbaterea moțiunii de cenzură, după alegerile europarlamentare de duminică. În timp ce regulamentul nu prevede ca la citirea textului să fie cvorum, Zonea spune că este nevoie de cvorum.

Declaraţiile de astăzi ale domnului Valeriu Zgonea, Preşedintele  Camerei Deputaţilor, denotă faptul că domnia sa nu cunoaşte prevederile Regulamentului după care funcţionează cele două Camere şi minte atunci când invocă necesitatea cvorumului pentru prezentarea în plenul reunit a moţiunii de cenzură. Domnul Zgonea este o trompetă a majorităţii parlamentare controlate de PSD care încearcă din toate puterile să boicoteze moţiunea de cenzură depusă săptămâna trecută de către 231 de parlamentari. Înainte de a mai face astfel de declaraţii sforăitoare, domnul Zgonea  ar fi trebuit să-şi facă temele şi să se consulte cu ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, care în data de 17 decembrie 2010  susţinea că prezentarea unei moţiuni de cenzură nu este condiţionată de existenţa cvorumului de şedinţă. Mai mult, domnul Nicolicea invoca decizia Curţii Constituţionale nr. 55/2001 care validează  faptul că cvorumul nu este necesar decât în procedura de vot. Atunci ca şi acum, această prevedere este în vigoare  şi stipulată foarte clar în art 52 al Regulamentului şedinţelor comune. Astfel, cvorumul este necesar doar pentru adoptarea de legi, hotărâri sau moţiuni de cenzură, şi în niciun caz la momentul prezentării textului moţiunii. Moţiunea de cenzură este un ghimpe în coasta PSD, care utilizează aceleaşi tehnici de manipulare şi minciună  atât în campania  electorală cât şi în Parlament, încâlcând la comanda lui Valeriu Zgonea dispoziţiile regulamentare  şi constituţionale şi apelând la tot felul de tertipuri pentru a amâna inclusiv prezentarea  moţiunii în această săptămână„, a declarat luni, Dan Motreanu, vicepreședintele Camerei Deputaților.

Motreanu a mai spus că: Nu ne-ar mira nici dacă premierul va absenta de la această prezentare beneficiind de  „consultanţa” şi complicitatea preşedintelui Valeriu Zgonea, motiv pentru care preşedintele Camerei Deputaţilor trebuie să-şi prezinte public scuze în faţa cetăţenilor acestei ţări pentru modul abuziv şi arbitrar în care conduce această instituţie. Totodată, îi solicit domnului ministru Eugen Nicolicea,  să prezinte public argumentaţia pe care a susţinut-o in plenul reunit din data de 17 decembrie 2010, împiedicându-l astfel pe domnul Zgonea să  mai mintă cetăţenii acestei ţări.

Luni, 26 mai 2014, se va discuta în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, moțiunea de cenzură inițiată de PNL și susținută de PPDD, DPL ȘI PMP.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata