Breaking news

Dacă moțiunea nu dărâmă guvernul, PSD atacă la Curtea Constituțională legile anticriză

loading...

PSD va ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) pachetul de legi pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea, în cazul în care moţiunile de cenzură ale social-democraţilor nu vor fi votate în Parlament, transmite Agerpres.

lia_olguta_vasilesu ”În cazul în care moţiunile de cenzură iniţiate de PSD nu vor trece, propunerea departamentelor este să atacăm la CCR legile respective, deoarece dorim să folosim toate armele constituţionale pe care le avem la îndemână pentru a opri acest Guvern să transforme România într-o ţară de lumea a treia”, a spus Lia Olguţa Vasilescu. Senatorul PSD a adăugat că social-democraţii au încredere că foarte mulţi dintre parlamentarii puterii vor vota ”la vedere împotriva Guvernului Boc” moţiunile de cenzură.  ”Avem şanse foarte mari ca moţiunile să treacă”, a menţionat Lia Olguţa Vasilescu.
La rândul său, deputatul Ioan Cindrea, şeful Departamentului de politici sociale şi ocuparea forţelor de muncă din PSD, a calificat angajarea răspunderii din partea Executivului pentru cele două legi privind reducerile de salarii şi de pensii drept ”asumarea iresponsabilităţii şi ineficienţei acestui Guvern”.  ”Ceea ce reprezintă Guvernul Boc şi regimul Băsescu nu sunt soluţii reale pentru combaterea crizei, ci sunt soluţii care urmăresc numai reducerea cheltuielilor, deci a efectelor crizei. Este un atentat la securitatea socială a cetăţenilor români, din punctul de vedere al PSD. După şase ani ai regimului Băsescu asistăm la falimentul economic, la falimentul bugetar şi la o lipsă totală de viziune economică şi de măsuri anti-criză. (…) Nicio ţară în UE nu a redus pensiile”, a spus Cindrea.

Potrivit acestuia, propunerile din cele două proiecte de legi lansate de Guvern sunt neconstituţionale, întrucât există decizii ale CCR, avizul Consiliului Legislativ care întăresc neconstituţionalitatea actelor normative.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata