Breaking news

Crin Antonescu și-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei

loading...

Crin Antonescu se retrage pas cu pas, definitiv din politică. După ce și-a dat demisia din funcția de Președinte al Senatului și din cea de Președinte al PNL, Crin Antonescu anunță că renunță și la șefia Comisiei pentru revizuirea Constituției României.

crin antonescu - pnlCrin Antonescu a anunțat că renunţă la preşedinţia Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, pe motiv că nu este “potrivit” să-şi mai continue activitatea în această comisie din poziţia de preşedinte.

“Eu am făcut cunoscut şi Alinei Gorghiu, co-preşedintele PNL, de asemenea şi domnului Ponta şi domnului Chelaru care m-au întrebat în legătură cu acest lucru că nu consider potrivit să mai continui activitatea în Comisia de revizuire a Constituţiei, în funcţia de preşedinte al acesteia. În primul rând pentru că această funcţie mi-a revenit în condiţiile unei alte majorităţi, majoritatea USL după alegeri, în al doilea rând pentru că aşa cum mi se prezintă în acest moment perspectiva părerilor cred că viziunea mea despre anumite capitole ale Constituţiei nu mai este împărtăşită de către cei care formau la momentul 2012 – 2013 o majoritate”, a spus Crin Antonescu pentru gandul.info.

Comisia pentru revizuirea Constituției României a fost formată în 2013, iar pe 25 iunie 2013 s-a prezentat forma finală a modificării legii fundamentale.

Însă, pentru că CCR a decis în 2013 ca legea referendumului cu prezență de 30% pentru validare să intre în vigoare abia în decembrie 2014, revizuirea Constituției nu a mai avut loc.

În prezent, Comisa este inactivă, întrucât cinci membrii PNL au plecat din comisie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata