Breaking news

Crin Antonescu nu va fi prezent la discursul lui Băsescu pentru că acesta este președinte nelegitim

loading...

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marţi, că nu va fi prezent la discursul pe care Băsescu îl va susţine în plenul Parlamentului, pentru că îl consideră pe acesta un preşedinte nelegitim.

basescu si antonescuCrin Antonescu și-a justificat marți, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Senat, refuzul de a fi prezent în plenul Parlamentului ca să-l asculte pe Băsescu.

Nu voi fi prezent în plenul Parlamentului la acest mesaj pentru că, din punctul meu de vedere, din vara anului trecut, Traian Băsescu nu mai este un preşedinte legitim al României. Este un preşedinte legal, în condiţiile în care le-am acceptat cu toţii, dar nu este un preşedinte legitim. Un om care a sfidat voinţa exprimată în cel mai democratic mod de cetăţeni (…) nu mai poate fi legitim din punctul meu de vedere. Ca atare, tot ceea ce este din punct de vedere constituţional şi legal obligatoriu pentru mine ca preşedinte al Senatului în relaţiile cu Traian Băsescu am făcut şi voi face. Tot ceea ce ţine de semnificaţie, legitimitate am făcut şi voi face în înţelesul de care vorbesc acum. Am făcut şi fac asta cu convingerea că aceasta este şi interpretarea şi voinţa celor mai mulţi dintre alegători. (…) Nu e vorba că aş fi ocupat, că aş găsi un pretext sau că nu aş dori să vin la muncă. E un moment şi un gest politic al cărui înţeles mi-l asum pe deplin. Cred că, din păcate, din nefericire pentru această ţară, dl Traian Băsescu este descalificat în ceea ce înseamnă obligaţiile sale faţă de această ţară în ce priveşte politica externă ”, a declarat Crin Antonescu.

Șeful Senatului a mai spus că nici nu îl va întâmpina pe Băsescu, așa cum prevăd cutumele protocolare.

În schimb, premierul Victor Ponta a anunțat că va fi prezent în parlament ca să asculte discursul lui Băsescu, invocând pactul de coabitare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata