Breaking news

Crin Antonescu: Dacă Ponta vrea să o desemneze pe Koveși la DNA, eu mă opun

loading...

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seară la Antena 3, că el se opune desemnării Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, va face această propunere. 

basescu antonescu pontaPreședintele Senatului României și copreședintele USL, se opune numirii lui Kovșei la DNA. Antonescu a spus clar și răspicat la Antena 3 că nu este de acord cu Ponta în privința numirii lui Koveși și că PNL nu a cedat 45 de zile portofoliul de la Justiție. Însă a confirmat faptul că Ponta i-a cerut interimatul tocmai pentru a ”rezolva” problema numirii procurorilor șefi.

PNL nu a cedat postul de ministru al Justiţiei pentru 45 de zile, nu este exclus să-l cedeze de tot, dar nu l-a cedat nici pentru 45 de zile, nici pentru patru zile. Premierul Ponta a dorit şi în această privinţă, într-adevăr am avut discuţii, m-a consultat, să asume interimatul în fruntea acestui minister pentru soluţionarea problemei numirii marilor procurori – procurorului general al României şi procurorul şef la DNA. Dacă este vorba de eventualitatea ca dl. Ponta să o desemneze pe doamna Kovesi în fruntea DNA, eu mă opun”, a afirmat Antonescu, la Antena 3.

Șeful PNL, a ținut să precizeze însă că: Problema este mult mai complicată şi sunt gata să o discutăm cu precizarea din partea mea că deocamdată nu ne aflăm în faţa unor numiri oficiale făcute de premier, ne aflăm în faţa unei ipoteze pe care premierul nu a dezminţit-o, a admis-o ca posibilă şi cu premisa pe care o admitem cu toţii că aşa ceva nu ne poate lăsa indiferenţi pe niciunii care ani de zile şi mai cu seamă anul trecut am avut lucruri de spus la adresa modului în care doamna Kovesi, dl. Morar au transformat instituţiile pe care le-au condus în instituţii acţionate politic şi piloni ai regimului Băsescu şi nu ne poate lăsa indiferenţi pe cei care am cerut votul cetăţenilor în repetate rânduri pe parcursul anului trecut pentru a demantela, înlătura, a pune capăt regimului Băsescu.

Liderul PNL a subliniat că opoziţia sa faţă de desemnarea lui Kovesi în fruntea DNA are, la nivel politic şi simbolic, caracterul unei decizii definitive, dar nu executorii.

El a mai afirmat că i-a atras atenţia lui Victor Ponta că eventuala numire a lui Kovesi ar fi “nepotrivită”, atâta timp cât ei, ca lideri politici, au luptat împotriva unui anumit sistem.

Dacă astăzi spun categoric – şi i-am spus evident şi lui Victor Ponta – că nu sunt de acord, că mă opun, că socotesc că este o mare greşeală şi în sine, în raport cu sistemul judiciar, dar desigur şi politică, o eventuală propunere de către domnul Ponta a doamnei Kovesi, o fac nu pentru că doresc să influenţez justiţia, nu i-am făcut o contrapropunere. Spun doar atât, că este nepotrivit, atâta timp cât noi, ca lideri politici, am spus vreme de câţiva ani, că doamna Kovesi – un profesionist asupra virtuţilor cărora nu discut eu, că nu am calitatea să-l evaluez, dar am spus, pornind de la nişte elemente pe care eu le ţin minte – nu este în ordine cum a condus Parchetul General, că există grave suspiciuni„, a completat Antonescu.

Întrebat dacă este conştient că prin eventuala numire a lui Kovesi la şefia DNA, USL ar putea să aibă parte de “un val de dezamăgire” din partea electoratului, Antonescu a răspuns afirmativ menţionând că şi el şi Victor Ponta sunt conştienţi de acest lucru.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata