Breaking news

Contracte de 500.000 de euro din bani publici pentru Ministrul Finanțelor

loading...

Firma actualului Ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, a primit în 2006, 7 contracte din bani publici în valoare totală de 500.000 euro, pentru prevenirea inundațiilor.

sebastianvladescuConform anchetei realizate de Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, în timpul mandatului anterior de ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu a primit 7 contracte din bani publici în valoare totală de 500.000 de euro. În urma viiturilor din 2005 și 2006, guvernarea PNL-PD a alocat în 2006  sume importante de bani pentru lucrări de prevenire a inundațiilor. Unul  dintre cei care a profitat de aceste fonduri a fost chiar ministrul de  finanțe de la acea vreme, Sebastian Vlădescu. La sfârșitul anului 2006  acesta a obținut printr-o mică societate comercială, Boss Construcții și  Consultanta SRL, contracte în valoare totală de 1.586.301 RON (fără TVA).

În decembrie 2006, societatea Boss Construcții și Consultanta SRL, la  care ministrul Sebastian Vlădescu deține 47% din părțile sociale, a  primit 7 contracte de „furnizare deâ echipamente de intervenție la  viituri” din partea Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR). În  momentul primirii contractelor, Sebastian Vlădescu era ministru al  Finantelor, iar ANAR era în subordinea ministrului Mediului, Sulfina Barbu. Boss Construcții și Consultanta SRL era o firmă de apartament cu 5 angajați.

Firma lui Sebastian Vlădescu a primit contractele din partea direcțiilor teritoriale ale Administrației Naționale „Apele Române”. ANAR a cumpărat de la Boss Construcții și Consultanta SRL palplanse metalice și baraje mobile de aluminiu. Contractele au fost atribuite în decursul a doar câteva zile din decembrie 2006, iar anunțurile de atribuire au fost  publicate in Monitorul Oficial în ianuarie și februarie 2007.

Firma ministrului Sebastian Vladescu a primit:
– un contract în valoare de 156.269,73 RON din partea Direcției Apelor  Dobrogea – Litoral;
– două contracte, unul în valoare de 59.316,40 RON, iar celălalt în  valoare de 337.425 RON din partea Direcției Apelor Buzău – Ialomița;
– două contracte, unul în valoare de 592.960 RON, iar celălalt în valoare de 72.661,45 RON din partea Direcției Apelor Banat;
– un contract în valoare de 184.128 RON din partea Direcției Apelor Mureș;
– un contract în valoare de 183.542,70 RON din partea Direcției Apelor Jiu;

În 2006, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu a folosit inundațiile  ca pe o oportunitate de afaceri pentru propria sa firmă. Potrivit Monitorului Oficial, Boss Construcții și Consultanta SRL nu primise niciun contract din bani publici înainte ca Sebastian Vlădescu să fie  ministru și nici nu a mai primit vreunul după ce acesta și-a încheiat  mandatul.

Atunci când este invitat în emisiuni tv, Ministrul Sebastian Vlădescu pozează într-un personaj intrasigent care încearcă să limiteze cheltuielile bugetare. În realitate însă, puțin îi pasă de bugetul țării și de redresarea economiei. Mai tot timpul inventează taxe și impozite noi, vrea să  impoziteze pensiile, anunță concedieri masive, desființează facilități fiscale, se opune majorărilor salariale, inventează noi taxe și impozite.

loading...
15 Comentarii
 1. aleza_emo spune

  interesant blog… cam putine articole da in rest e ok

 2. Cocoselu spune

  sa dau click sa nu dau click ?

 3. rainb0o0w spune

  se incarca cam incet blogu`

 4. iulia spune

  interesant blog… cam putine articole da in rest e ok

 5. andre spune

  interesant site… cam putine material

 6. iulia spune

  nu regret ca am dat de pagina asta…

 7. Pokemonu spune

  ce bine imi pare

 8. CARMINA spune

  mai sa fie

 9. anncamaria spune

  daca stam sa ne gandim mai bine ? pai…

 10. MoNnk1zorN spune

  se incarca cam incet… si e pacat

 11. Philips spune

  ce bine imi pare

 12. miky0225 spune

  daca nu era google ce se intampla ?

 13. roberta spune

  ha ? cum vine asta ?

 14. crina spune

  bataie de joc

 15. Miel spune

  imi place unde am ajuns…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata