Breaking news

Comisia Nana, ucisă oficial de Comisia Juridică

loading...

Comisia Nana, cea care a anchetat tranzacția cu teren agricola a lui Băsescu în comuna Nana din județul Călărași, a fost ucisă oficial de Comisia Juridică din Parlamentul României.

gabi firea si basescuRaportul Comisiei Nana nu mai poate fi citit în Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, urmând ca acesta împreună cu toate actele adunate de comisie, să fie predate Parchetului General.

Decizia Comisiei Juridice vine după ce pe 16 aprilie 2014, Parchetul General a anunțat că a început urmărirea penală în cazul Nana, în baza sesizării depuse de Corpul de Control al Guvernului României.

În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi. În cauză, procurorii au dispus, astăzi, 16.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În perioada următoare vor fi efectuate actele de urmărire penală necesare soluţionării cauzei”, se arată în comunicatul de presă al Parchetul General din 14 aprilie 2014.

Prin această manevră, s-a dorit și reușit stoparea citirii raportului Comisiei Nana în Parlament, și să se oprească astfel informații compromițătoare despre tranzacția realizată de Băsescu.

Parchetul General nu a mișcat un deget în această anchetă și nici nu va realiza vreo cercetare atâta timp cât la Cotroceni se află Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata