Breaking news

CCR a respins contestaţia lui Sorin Grindeanu privind votul de la moţiunea de cenzură

loading...

Curtea Constituţională a României a stabilit miercuri, că fostul prim ministru al României, Sorin Grindeanu, nu avea calitatea legală de a sesiza CCR cu privire la constituţionalitatea votului de la moţiunea de cenzură care a dus la demiterea Cabinetului său.

sorin-grindeanu-parlamentSorin Grindeanu nu a avut noroc la CCR. Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.l) din Constituție şi al art.27 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcționarea Curții Constituţionale, a luat în dezbatere sesizarea de neconstituţionalitate cu privire la condiţiile votării de către deputaţi și senatori a moţiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017, sesizare formulată de Sorin Mihai Grindeanu, în calitate de prim-ministru la data formulării acesteia.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate privind Moţiunea de cenzură nr.2MC/21 iunie 2017 – “România nu poate fi confiscată ! Apărăm democraţia şi votul românilor !“. Curtea a reținut, în esență, că autorul cererii nu avea dreptul de a sesiza Curtea în această problemă, iar, pe de altă parte, că modalitatea concretă de exercitare a votului secret cu bile excedează competenței Curții Constituționale. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I“, se arată în decizia CCR.

Sorin Grindeanu a reclamat la CCR faptul că votul de la moţiunea de cenzură care trebuia să fie secret cu bile, s-a făcut cu bilele la vedere întrucât aşa au decis liderii PSD şi ALDE.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata