Breaking news

Cătălin Teodorescu poate fi arestat preventiv. Camera deputaților a ”reparat” eroarea materială

loading...
0 1

După o săptămână de bâlbâieli și declarații contradictorii, Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, cererea de încuviințare a arestului preventiv în cazul deputatului PDL, Cătălin Teodorescu, în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRRP.

catalin teodorescu - deputat pdlPe 3 decembrie, deputatul PDL Cătălin Teodorescu scăpase de arestul preventiv la un vot. Însă după verificări, s-a constatat că deputatul UDMR Marko Attila, care fusese  trecut prezent dar era absent.

Comisia de numărare a voturilor a constatat, în urma reverificării prezenţei la vot, că au fost prezenţi 291 de deputaţi şi nu 292, cum a apărut iniţial în procesul verbal, deoarece dintr-o eroare materială, secretarul Camerei, care a a făcut atunci prezenţa, l-a trecut prezent pe Marko Attila, deşi acesta nu se afla în ţară.

Ca urmare, numărul celor prezenţi este mai mic cu unul şi, cu 291 deputaţi prezenţi, 146 voturi pentru şi 101 împotrivă, se constată că a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru a încuviinţa arestarea preventivă a deputatului Teodorescu, a menţionat comisia de numărare a voturilor.

În urma acestor verificări, Comisia Juridică a decis luni că deputatul PDL trebuie să își piardă imunitatea parlamentară.

Astfel că, plenul Camerei Deputaților a aprobat corectarea ”erorii materiale” din procesul de vot de săptămâna trecută, asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, modificând decizia de respingere şi constatând încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Deputaţii au aprobat această decizie de eroare materială cu 199 voturi pentru, 6 împotrivă, 58 abţineri, modificând hotârârea luată în data de 3 decembrie, când a fost respinsă încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu.

Liderul deputaţilor PDL Tinel Gheorghe a contestat această procedură de a vota corectarea erorii materiale, arătând că în ziua de 3 decembrie au fost trecuţi prezenţi şi alţi doi deputaţi care nu se aflau în sală, cum ar fi Mircea Dolha, aflat în straăinătate şi Mircea Roşca care este arestat.

Vă aduc la cunoştinţă că şi Mircea Dolha şi Mircea Roşca au lipsit şi au fost trecuţi prezenţi, Dolha era în concediu în străinătate, iar Roşca era arestat. Aţi votat o eroare”, a spus liderul PDL.

Preşedintele de şedinţă Miron Mitrea i-a spus că ”dacă este nevoie se vor face din nou corecturile necesare”.

Deputaţii au aprobat, cu 194 voturi pentru, 2 împotrivă şi 44 abţineri, şi corectarea „erorii materiale” şi în cazul procesului de vot în cazul încuviinţării arestării preventive a deputatului Marko Attila, dar în această situaţie nu a fost modificată decizia de încuviinţare a arestării preventive a acestuia. Şi în acest caz, Marko Attila a fusese trecut prezent de către secretarul Camerei, deşi acesta nu se afla în ţară.

Drept urmare, atât Cătălin Teodorescu cât și Marko Attila pot fi arestați preventiv în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP, pentru prietenul Elenei Udrea, Gheorghe Stelian, în dosarul în care Alina Bica, fosta șefă DIICOT, este arestată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata