Breaking news

Camera Deputaților a aprobat cumulul pensiei cu salariul

loading...

Deputații au aprobat miercuri abrogarea unor prevederi din Legea 329/2009 care interzicea cumulul pensiei cu salariul, interzicând astfel pensionarilor să mai lucreze la stat.

Camera-deputatilorLa cinci ani de când Guvernul Boc a dat legea prin care forța pensionarii să aleagă între pensie și salariu dacă doreau să mai rămână angajați la sat, deputații au abrogat prevederile acestei legi.

Miercuri, plenul Camerei Deputaților a aprobat raportul comun al Comisiei de muncă și al Comisiei de buget. Raportul prevede că eliminarea interdicției cumulului pensiei cu salariul se aplică în cazul angajaților sistemului public pentru care nivelul pensiei nete aflată în plată depășește nivelul câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului aprobat în legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

“Interdicțiile și obligațiile impuse de Guvernul Boc au ofertat prin limitare și dreptul la pensie și dreptul la muncă. Prin promisiunile pe care le-am făcut în 2012 am stabilit că vom repara aceste nedreptăți și, practic, susținem acest proiect de lege în forma adoptată de comisii, deoarece esența legitimității constituționale a restrângerii exercițiului unui drept sau al unei libertăți este tocmai caracterul excepțional și temporar al acestei legi”, a afirmat în plenul Camerei Deputaților Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Propunerea legislativă pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr.329/2009 fusese respinsă de Senat în 2 septembrie.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat proiectul de lege cu 220 de voturi pentru, 6 împotrivă și 41 de abțineri.

Astfel că legea merge la Băsescu spre promulgare. Legea își va produce efecte doar după publicarea în Monitorul Oficial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata