Breaking news

Călin Popescu-Tăriceanu, favorit să devină premier în locul lui Ponta

loading...

Victor Ponta a anunțat marți, că principala opțiune a coaliției de guvernare pentru funcția de premier după data de 18 noiembrie, este Călin Popescu-Tăriceanu. Pe lista scurtă de premieri a lui Ponta se află și șeful SRI, George Maior dar și prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

calin popescu tariceanu premierPreședintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu are mari șanse ca din data de 22 decembrie 2014, să redevină premier în locul lui Victor Ponta. Acest scenariu este posibil dacă Ponta câștigă alegerile prezidențiale pe 16 noiembrie.

”Am propus și consideră ca fiind cea mai bună soluție în acest moment pentru funcția de prim-ministru președintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, care este fondator, alături de colegii săi, al Uniunii Social Liberale și care garantează faptul că principiile care au stat la baza USL — schimbarea regimului Băsescu, echilibrul social, dezvoltarea economică — vor fi continuate și în anii 2015 — 2016. Aceasta este principala mea opțiune”, a declarat premierul Ponta după prima parte a reuniunii coaliției de guvernare.

Alte două nume luate în calcul de Ponta pentru a-i succede la Palatul Victoria, sunt George Maior, șeful SRI și prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Florin Georgescu.

“Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică și pentru a da foarte clar garanții privind continuarea dezvoltării democratice, a obligațiilor noastre internaționale, de asemenea putem lua în considerare și cred că ar fi o persoană competentă în acest sens dl George Maior, în măsura în care domnia sa, așa cum a anunțat public, își va depune demisia din funcția de director al SRI după alegeri. Însă, principala opțiune politică, care urmează să fie analizată de către membrii coaliției este dl Călin Popescu Tăriceanu”, a mai declarat premierul Ponta.

El a precizat că până pe 16 noiembrie nu se va discuta nimic despre funcțiile din viitoarele ministere: Toți membrii coaliției, cu excepția grupului minorităților, care nu a solicitat acest lucru, vor avea reprezentare în guvern. Discuțiile despre anunțarea sau stabilirea oficială a prim-ministrului și despre structura Guvernului și obligațiile, programul pentru 2015-2016 vor începe după 18 noiembrie.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat marți că Biroul Permanent al PLR a decis intrarea la Guvernare și că îl vor susține pe Ponta în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Cele peste 500.000 de voturi obținute de Tăriceanu în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie, reprezintă o miză importantă pentru Ponta, în turul doi din 16 noiembrie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata