Breaking news

Călin Popescu Tăriceanu, ales șef al Senatului României

loading...

Călin Popescu Tăriceanu este noul președinte al Senatului României. Fostul premier al României și fostul președinte PNL, a fost ales luni, în această funcție de către plenul Senatului României.

calin popescu tariceanu - presedintePentru prima dată în istoria post decembristă, Senatul României este condus de un senator independent. Călin Popescu Tăriceanu a fost ales luni, președinte al Senatului României, din primul tur, cu 93 de voturi pentru și 63 împotrivă. Tăriceanu i-a avut ca și contracandidați pe Marius Lucian Obreja, candidat PNL, care a primit doar 45 de voturi pentru și Dumitru Oprea de la PDL, cu 15 voturi pentru.

După ce a fost validat în funcție, Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în noua lui calitate și a spus că dorește să promoveze interesul național și că va fi un președinte activ care se va implica în activitatea Senatului și a societății.

Voi încerca să fiu un preşedinte corect, echilibrat şi echidistant. Voi fi implicat, nu voi asista pasiv la ce se întâmplă în România. Vreau să ajungem să trăim într-o ţară normală. Trebuie să avem şi curajul, şi dorinţa de a colabora pe anumite teme. Voi continua să lupt să promovez valorile în care cred de când am intrat în politică. Vreau să trăim într-o țară normală care să nu mai fie divizată și măcinată de conflicte interne. Întodeauna voi pune mai presus de orice interesul național. Voi lucra neobosit şi mă bazez pe colaborarea tuturor celor prezenţi. Am acceptat această propunere, care mă onorează şi care în acest fel am convingerea că avem posibilitatea de a merge înainte cu programul USL angajat în faţa cetăţenilor cu o majoritate zdrobitoare la alegerile parlamentare. Şi în acest fel sper să pot să-mi aduc o contribuţie importantă apărării intereselor lor şi angajamentelor pe care ni le-am luat”, a spus Tăriceanu.

Noul Președinte al Senatului României a spus că vrea să ducă mai departe proiectul USL, întrucât acesta nu a fost îndeplinit, pentru ca să nu dezamăgească pe cei care i-au trimis în Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a fost propus în această funcție de PSD, PC, UNPR și UDMR. Înainte de a începe votul pentru șefia Senatului, Tăriceanu a anunțat că demisionează din PNL și că va activa ca și senator independent.

Crin Antonescu a demisionat din funcția de Președinte al Senatului României, pe 4 martie în plenul reunit al Parlamentului, în timp ce se dezbătea votul pentru învestirea Guvernului Ponta 3.

Astfel că de azi Călin Popescu Tăriceanu devine al doilea om în stat și în caz de suspendare a lui Băsescu, va deveni președinte interimar al României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata