Breaking news

Boc nu cedează, pensiile și salariile vor fi tăiate

loading...

Emil Boc nu dă înapoi și anunșă că măsurile anunțate vor fi aplicate prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, a declarat la finalul întâlnirii cu patronatele.

boc pensiiPrimministrul Emil Boc nu ține cont de presiunea maselor de români ieșite în stradă și de părerile sindicatelor și este decis să aplice măsurile ”anticriză” care pRevăd tăieri salariale de 25% la bugetari și 15% la pensii.

În perioada de criza nu majorăm TVA şi cota unică. Optăm pentru soluţia de reducere a cheltuielilor bugetare ca să ne încadrîm în deficitul bugetar de 6,8% şi pentru ca România să-şi  păstreze credibilitatea în plan extern”, a spus Boc.

Emil Boc a precizat că majorarea TVA şi a cotei unice nu ar fi însemnat “decât să compromitem şansele de relansare economice prin afectarea sistemul privat. Facem acest efort de reducere a cheltuielilor bugetare ca să mişcăm economia pe baze sănătoase”.

Premierul a menţionat că măsurile de austeritate îi vor afecta şi pe demnitari şi pe cei din administraţia publică centrală şi locală.

”Reducerea cheltuielilor vizează telefoanele, deplasările externe, combustibilul. La mine,  la Secretariatul  General al Guvernului deja am luat măsurile de reducere a cheltuielilor cu telefoanele cu 60% şi cu 20% a parcului auto”, a precizat Emil Boc.

Acesta a completat că soluţiile discutate cu patronatele vor fi analizate de către miniştrii de resort şi că vor le vor avea în vedere în momentul asumării scrisorii de intenţie către FMI.

Emil Boc a explicat că se va rămâne la varianta de reducere a salariilor şi pensiilor din două motive: din cauza derapajelor create de politica salarială şi de pensii din 2007-2008 şi din cauza crizei economice internaţionale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata