Breaking news

Boc ignoră protestele și anunță că își asumă răspunderea pe pachetul de legi anticriză

loading...

Deși ieri au ieșit în strată peste 40.000 de români nemulțumiți de deciziile anunțate de Guvern, Emil Boc le-a ignorat complet și a anunțat că actualul executiv își va asuma în Parlament pachetul de legi anticriză care presupun tărieri slaraiale și de pensii.

emilbocPremierul Emil Boc a anunţat, în şedinţa de miercuri a Cabinetului, că Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, cel mai probabil pe 25 mai 2010. El a precizat că Guvernul va elabora un proiect de lege privind reducerea deficitului bugetar şi relansarea economiei, care va fi discutat mai întâi în Coaliţie şi ulterior aprobat de Executiv, în vederea asumării răspunderii pe baza unui calendar al procedurilor care să permită Guvernului ca măsurile respective să fie aplicabile începând cu luna iunie.

Emil Boc susține că nu actualul guvern se face vinovat d situația actuală ci guvernul din perioada 2008-2009. Liderii PNL şi PSD au anunţat că o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pentru măsurile convenite cu FMI va fi urmată, probabil, de o moţiune de cenzură. În timp ce pensionarii continuă protestele și azi în stradă, în toată țara.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata